Más de Ebre

Ascó I suma un miler de treballadors per a la recàrrega de combustible

Es faran treballs per reforçar la seguretat  i millorar les operacions, a més de substituir part del combustible nuclear

Redacció

Whatsapp
La central nuclear d'Ascó, a la Ribera d'Ebre.

La central nuclear d'Ascó, a la Ribera d'Ebre. Joan Revillas

La unitat I de la central nuclear Ascó s’ha desconnectat de la xarxa elèctrica per a iniciar els treballs corresponents a la 25 Recàrrega de Combustible de la central. Per a dur a terme aquestes activitats, les 50 empreses de serveis que treballen a la parada aporten un miler de professionals de diferents perfils i especialitats, gran part d’ells procedents de la mateixa demarcació de Tarragona. Un cop finalitzats els treballs previstos, la planta iniciarà un nou cicle d’operació de 18 mesos.
Segons detalla la gestora de la central, l’Associació Nuclear Ascó Vandellòs (ANAV), en aquesta parada s’han programat prop de 11.800 ordres de treball, «gran part d’elles orientades a garantir l’operació segura i a llarg termini de la central». 
Entre els treballs més significatius de la recàrrega destaquen, a més de la substitució de 64 dels 157 elements de combustible que conformen el nucli del reactor, la substitució de motors en diversos equips de seguretat, la modernització del sistema de control electrohidràulic de la turbina principal, l’extracció de l’intern inferior del vas del reactor i les inspeccions completes de l’alternador principal, dels tubs dels tres generadors de vapor i del recobriment metàl·lic de la contenció. 
El personal de les empreses de serveis que se suma als treballadors de la instal·lació rep una formació ajustada a les activitats que després desenvoluparà a la planta. En el cas de central nuclear  d’Ascó, aquesta s’imparteix a l’Oficina de Recàrrega que la central, en virtut d’un acord amb el Consistori Municipal, obre al Centre de Formació Josep Mur, situat al polígon industrial del municipi.
Reforç de la seguretat
En aquesta recàrrega es procedirà també a finalitzar la implantació de l’última modificació de disseny relacionada amb el projecte Reforç de la Seguretat (pla Fukushima): la substitució dels segells de les bombes de refrigerant del reactor. 
Amb aquesta intervenció, conclourà un projecte de cinc anys i 100 milions d’euros d’inversió en les tres centrals d’ANAV,l’objectiu del qual ha estat augmentar la robustesa de les plantes per a fer front a eventualitats extremes, que poguessin anar més enllà de les seves bases de disseny.

Temas

Comentarios

Lea También