Assalten violentament dues cases de Montferri per robar marihuana

Una de les víctimes va ser agredida amb un ganivet i l'altra fou lligada. El veí que alertà dels fets a la Policia Autonòmica acabà arrestat perquè tenia també quasi 450 plantes

19 mayo 2017 16:14 | Actualizado a 24 diciembre 2019 23:21
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Nit convulsa la que es va viure entre dijous i ahir, divendres, a la urbanització Alzineta de Montferri, a l’Alt Camp. Tres individus, que portaven armes blanques, van assaltar dos domicilis per robar plantes de marihuana. Els lladres van aconseguir fugir i els Mossos van detenir els dos inquilins per un delicte contra la salut pública. Va passar el mateix amb el veí que va alertar dels fets la Policia Autonòmica.

Els Mossos van decomissar quasi 1.500 plantes, a més a més de mil esqueixos.

Passaven pocs minuts de la mitjanit quan una persona va trucar als Mossos d’Esquadra per alertar que uns individus estaven donant una pallissa a un home al seu domicili del carrer Azalea. Les patrulles es van desplaçar al lloc i van comprovar que eren dues les cases assaltades, que estan aïllades i en estat de semiabandonament. En una els lladres havien agredit a un home magrebí amb una arma blanca i a l’altra, havien lligat l’inquilí, de nacionalitat espanyola. Però els autors ja havien marxat corrents. Els agents van notar una forta olor a marihuana.

Els Mossos també van parlar amb el testimoni que els havia avisat, que viu al carrer Magnòlia. Aquest es va mostrar molt nerviós i no va deixar que els policies passessin dins de la casa, que també desprenia olor de marihuana.

Els agents van detenir l’home, Santos G. G. També van arrestar l’altre ciutadà espanyol, Álvaro M.V. per la seva part, el marroquí, Mustapha L., de 49 anys, fou evacuat per una ambulància del SEM en estat «menys greu» al Pius Hospital de Valls. Presentava ferides superficials al tòrax, esquena i braç. En ser donat d’alta, també fou detingut.

Els agents van fer una recerca per la zona per si localitzaven els lladres i van trobar sacs plens de marihuana.

Ahir a la nit, amb autorització judicial, agents de la Unitat d’Investigació de la comissaria de Valls van portar a terme un registre de les tres cases. Totes estaven preparades per realitzar grans plantacions de marihuana. Disposaven de llums, transformadors, aparells d’aire condicionats i filtres. Els agents van trobar més de 560 plantes de marihuana així com una arma llarga simulada.

En una altra casa hi havia tres habitacions preparades per conrear marihuana. En una només quedaven les torretes –unes 300– amb les plantes ja tallades, com si haguessin fet la recol·lecció feia poc. En una altra cambra hi havia quasi 240 plantes i a la tercera 185 també ja crescudes.

Finalment, el tercer habitatge escorcollat fou el del veí que va avisar els Mossos. També tenia tres habitacions preparades per portar a terme el conreu. En una hi havia 430 plantes, en una altra més de mil esqueixos i, finalment, a la tercera menys d’una vintena de plantes.

Comentarios
Multimedia Diari