Este sitio web puede utilizar algunas "cookies" para mejorar su experiencia de navegación. Por favor, antes de continuar en nuestro sitio web, le recomendamos que lea la política de cookies.

Aturats del Baix Penedès assessora davant els abusos de les empreses

El Col·lectiu signa un acord de col·laboració amb l´Associació de Ciutadans Actius per orientar els clients de companyies

Redacció

Whatsapp
Les representants del Col·lectiu d´Aturats del Baix Penedès i de l´Associació de Ciutadans Actius. Foto: DT

Les representants del Col·lectiu d´Aturats del Baix Penedès i de l´Associació de Ciutadans Actius. Foto: DT

L’Associació de Ciutadans Actius (ACA) i el Col·lectiu d’aturats del Baix Penedès impulsen un servei d’assessorament dirigit als ciutadans davant de les pràctiques més habituals abusives per part de diferents empreses que puguin patir.

Segons expliquen, les reclamacions més habituals dels consumidors fan referència als serveis bàsics i als bancs. El servei orientarà sobre com poder actuar en cas de sentir-se enganyats o amenaçats amb trucades o cartes.

L’Associació de Ciutadans Actius ja ha signat un conveni de col·laboració, amb el col·lectiu d’aturats del Baix Penedès. Setmanalment, tindran una oficina oberta al Vendrell i posteriorment l’objecti és fer-a extensiva a altres poblacions de la comarca. De moment està per fixar els llocs i els horaris.

Gestions

A l’oficina s’informarà, gestionarà i canalitzarà les reclamacions i queixes que els veïns i clients perjudicats aportin. «La finalitat és lluitar pels drets dels consumidors», expliquen des de Ciutadans Actius.

L’ACA va néixer fa dos anys per la iniciativa d’un col·lectiu de persones indignades pels abusos dels bancs i grans companyies principalment subministradores energètiques. «Lluitant de forma efectiva perquè les famílies visquin amb tranquil·litat», expliquen des del col·lectiu.

El Col·lectiu d’Aturats i l’ACA, gestionaran al Baix Penedès, problemàtiques referents a hipoteques, clàusules abusives, comissions del banc, clàusules sol però també els dubtes que puguin tenir en referència al subministrament i rebuts de la llum, aigua, gas i telefonia entre altres.

La presidenta de l’ACA, Xelo Ruiz, ha fet una crida als ciutadans «per conèixer els drets que tenen com a clients de companyies i també per aclarir els dubtes que puguin tenir amb els seus contractes».

Temas

  • COMARQUES

Comentarios

Lea También