Más de Tarragona

Avui entren en funcionament els radars de tram de l'A-7

Aquests radars, un en cada sentit de la marxa, controlaran la velocitat al llarg d'un tram de 4,1 quilòmetres de longitud. El límit màxim de velocitat permès és de 100 km/h

ACN

Whatsapp
Un dels dos radars, a la sortida del cementiri. FOTO: LLUÍS MILIÁN

Un dels dos radars, a la sortida del cementiri. FOTO: LLUÍS MILIÁN

El Servei Català de Trànsit (SCT) ha posat en funcionament aquest dilluns 13 de febrer els 2 nous radars de tram a l’A-7 a Tarragona amb l’objectiu de reduir la velocitat excessiva o inadequada i reduir-hi la sinistralitat. Aquests radars, un en cada sentit de la marxa, controlaran la velocitat al llarg d’un tram de 4,1 quilòmetres de longitud. El límit màxim de velocitat permès és de 100 km/h. Un d'ells es troba a la sortida del cementiri, mentre que l'altre està situat poc després de les Gavarres, en sentit Tarragona.

Des de l’SCT, es recorda que aquest sistema de control de la velocitat mitjana funciona a través d’un equipament de reconeixement de matrícules situat a l’inici i al final del tram controlat, el qual mesura el temps de recorregut i calcula la velocitat mitjana per tal de determinar si s’ha superat el límit màxim de velocitat permès. Aquests cinemòmetres tenen l’objectiu de prolongar l'efecte de la reducció de velocitat durant diversos quilòmetres fent així un espai viari segur. Entre els avantatges dels controls de velocitat de tram destaquen evitar les frenades sobtades, cobrir de forma efectiva un tram sencer d’una via, ser un element dissuasiu de gran efectivitat sobre el comportament dels conductors i constituir una eina eficaç per reduir la sinistralitat i millorar la seguretat viària.

Temas

  • TARRAGONA

Comentarios

Lea También