Este sitio web puede utilizar algunas "cookies" para mejorar su experiencia de navegación. Por favor, antes de continuar en nuestro sitio web, le recomendamos que lea la política de cookies.

Tarragona Laboral

BIC Graphic, a un pas de l'acord

Pendent de ser ratificat a l'assemblea de treballadors convocada demà divendres

Redacció

Whatsapp
la general dels treballadors de BIC Graphic a Tarragona, fent una marxa lenta encapçalada per pancartes de protesta a l'autovia de Salou

la general dels treballadors de BIC Graphic a Tarragona, fent una marxa lenta encapçalada per pancartes de protesta a l'autovia de Salou

Els comitè d'empresa dels treballadors i la direcció de Bic Graphic han firmat un preacord per l'Expedient de Regulació d'Ocupació (ERO) que està previst a la planta de Tarragona. Les condicions pactades rebaixen de 136 a 120 el nombre de llocs de treball afectats per l'ERO, s'acceptarà voluntarietat per acollir-s'hi i se n'ha exclòs alguns col·lectius. El preacord també inclou una pagament lineal per fidelització en l'acomiadament i la possibilitat que els empleats més grans de 58 anys accedeixin a una situació de prejubilació. Aquest primer apropament entre direcció i comitè d'empresa es va donar en la reunió d'aquest dimecres, després que dimarts els treballadors fessin una segona jornada de vaga i una marxa lenta a l'autovia de Salou i l'N-340 a Tarragona.

Manifestación de los trabajadores de BIC Graphic.
Els treballadors van tallar la carretera entre Salou i Tarragona.

Els treballadors menors de 55 anys afectats per acomiadament tindran dret a la indemnització prevista a l’Estatut dels Treballadors com a acomiadament improcedent. Per a la base de càlcul de la indemnització no es tindrà en compte l’impacte salarial dels dies de vaga. S’abonarà un lineal per fidelització entre els següents termes: menys de 7 anys d’antiguitat un lineal de 2.500 euros bruts, entre 7 i menys de 12 anys d’antiguitat un lineal de 4.000 euros bruts i a més de 12 anys d’antiguitat un lineal de 6.000 euros bruts.

Els treballadors d’entre 55 i 57 anys no podran ser afectats forçosament. Els més grans de 58 anys afectats per l’ERO accediran a una situació de prejubilació en les següents condicions: complement del 85% del salari fins accedir a la situació de jubilació anticipada involuntària o, com a màxim, fins a fer 62 anys; l’acompanyament tindrà una durada mínima de dos anys; l’import del cost de la prejubilació equivaldrà com a mínim a la indemnització que correspondria al treballador per acomiadament per causes objectives (20 dies de salari per any de servei amb el límit de 12 mensualitats); addicionalment a les compensacions previstes en les clàusules anteriors, el treballador afectat per aquest ERO que acrediti 55 anys o més d’edat, tindrà dret al pagament del conveni especial amb la Seguretat Social que regula la legislació laboral i de Seguretat Social actual.

Temas

Comentarios

Lea También