BIC Graphic, a un pas de l'acord

Pendent de ser ratificat a l'assemblea de treballadors convocada demà divendres

11 mayo 2017 11:31 | Actualizado a 23 mayo 2017 10:16
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Els comitè d'empresa dels treballadors i la direcció de Bic Graphic han firmat un preacord per l'Expedient de Regulació d'Ocupació (ERO) que està previst a la planta de Tarragona. Les condicions pactades rebaixen de 136 a 120 el nombre de llocs de treball afectats per l'ERO, s'acceptarà voluntarietat per acollir-s'hi i se n'ha exclòs alguns col·lectius. El preacord també inclou una pagament lineal per fidelització en l'acomiadament i la possibilitat que els empleats més grans de 58 anys accedeixin a una situació de prejubilació. Aquest primer apropament entre direcció i comitè d'empresa es va donar en la reunió d'aquest dimecres, després que dimarts els treballadors fessin una segona jornada de vaga i una marxa lenta a l'autovia de Salou i l'N-340 a Tarragona.

Els treballadors menors de 55 anys afectats per acomiadament tindran dret a la indemnització prevista a l’Estatut dels Treballadors com a acomiadament improcedent. Per a la base de càlcul de la indemnització no es tindrà en compte l’impacte salarial dels dies de vaga. S’abonarà un lineal per fidelització entre els següents termes: menys de 7 anys d’antiguitat un lineal de 2.500 euros bruts, entre 7 i menys de 12 anys d’antiguitat un lineal de 4.000 euros bruts i a més de 12 anys d’antiguitat un lineal de 6.000 euros bruts.

Els treballadors d’entre 55 i 57 anys no podran ser afectats forçosament. Els més grans de 58 anys afectats per l’ERO accediran a una situació de prejubilació en les següents condicions: complement del 85% del salari fins accedir a la situació de jubilació anticipada involuntària o, com a màxim, fins a fer 62 anys; l’acompanyament tindrà una durada mínima de dos anys; l’import del cost de la prejubilació equivaldrà com a mínim a la indemnització que correspondria al treballador per acomiadament per causes objectives (20 dies de salari per any de servei amb el límit de 12 mensualitats); addicionalment a les compensacions previstes en les clàusules anteriors, el treballador afectat per aquest ERO que acrediti 55 anys o més d’edat, tindrà dret al pagament del conveni especial amb la Seguretat Social que regula la legislació laboral i de Seguretat Social actual.

Comentarios
Multimedia Diari