Ballesteros anuncia un reforç de les polítiques socials

El candidat promet més beques menjador i una línia de subvencions perquè els infants puguin practicar esport

19 mayo 2017 22:51 | Actualizado a 22 mayo 2017 18:10
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

El candidat del PSC a Tarragona, Josep Fèlix Ballesteros, es compromet a seguir reforçant les polítiques socials a la ciutat. Durant una visita a la Llar de Jubilats de Sant Pere i Sant Pau, l'aspirant a la reelecció ha garantit que seguiran ajudant aquelles famílies que tenen més dificultats per pagar impostos, taxes i subministraments. "Amb una partida de 480.000 euros, la més alta mai concedida, hem ajudat a 1.500 famílies i hem atorgat un total de 19.000 ajudes en l'últim any", ha destacat Ballesteros. El candidat socialista es compromet a atorgar més beques menjador, a crear ajudes perquè els infants puguin practicar esport i a mantenir la gratuïtat de l'autobús urbà fins als 16 anys.

Josep Fèlix Ballesteros ha destacat que, durant els mandats socialistes, l'Ajuntament ha incrementat un 218% les partides adreçades a les persones i això ha situat Tarragona "entre les vuit primeres ciutats de l'Estat en baixa vulnerabilitat davant la pobresa". El candidat del PSC fixa la lluita contra la pobresa infantil com un dels objectius bàsics del seu programa. "En aquest moments els nens i nenes de la ciutat estan ben atesos i no hi ha hagut cap cas de malnutrició infantil ni de greu risc, perquè els serveis socials han actuat bé", ha remarcat.

L'alcaldable ha garantit que s'augmentaran les partides per a beques menjador i que es mantindrà la gratuïtat de l'autobús urbà fins a l'edat de 16 anys. A més, Ballesteros ha anunciat la voluntat d'implementar "l'esport per a tothom" amb beques i ajudes per garantir a tots els infants l'accés a la pràctica esportiva "independentment de la seva edat i condició".

 

Ajudes a les famílies amb dificultats

Josep Fèlix Ballesteros ha subratllat també que se seguirà treballant perquè "cap família quedi fora del circuit" perquè no tingui recursos per pagar les factures de la llum, l'aigua o el gas. "Hem fet un esforç molt important destinant la partida més alta mai concedida, de 480.000 euros, i el seguirem fent, per a totes les persones que tenen problemes d'emergència social", ha apuntat l'actual alcalde.

Ballesteros ha recordat que, en el cas de l'aigua, Ematsa bonifica el rebut a aquelles famílies més necessitades i també realitza importants descomptes a entitats i ONG's que es dediquen a l'atenció social. El candidat ha apuntat també que, des de l'aprovació de la moció per retirar els diners de les entitats bancàries que executessin algun desnonament forçós, no se n'ha produït cap a la ciutat.

 

Suport a les entitats del tercer sector

El candidat socialista s'ha mostrat partidari de "garantir el finançament i l'estabilitat" de les entitats que es dediquen a treballar amb discapacitats i malalts mentals, entre les quals ha esmentat l'Associació Aurora, l'Associació de Familiars d'Alzheimer, la Fundació Onada o l'Associació Ment i Salut la Muralla. "Són entitats imprescindibles, que tenen el nostre suport, i la Generalitat hauria de fer l'esforç de garantir el seu finançament, perquè no ho està fent", ha denunciat.

A més, Ballesteros aposta per "normalitzar la malaltia mental" a la ciutat i que deixi de ser "un estigma" tant per als malalts com per als seus familiars. Així, l'alcaldable socialista ha demanat que els malalts mentals s'atenguin a la xarxa sanitària general i no segregada amb l'objectiu d'afavorir la integració d'aquestes persones i, també, que la societat deixi de veure la malaltia "amb rebuig i distància".

Comentarios
Multimedia Diari