Ballesteros confirma per escrit que Tarragona no cedirà espais municipals pel referèndum

El líder municipal  justifica la decisió per la suspensió que el  Constitucional va decretar sobre la Llei del Referèndum

11 septiembre 2017 18:49 | Actualizado a 13 septiembre 2017 18:38
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

L’Ajuntament de Tarragona ja ha comunicat per escrit al Govern de la Generalitat de Catalunya que no cedirà espais municipals per al referèndum del pròxim 1 d’octubre. Segons ha pogut contrastar el Diari, l’alcalde Josep Fèlix Ballesteros (PSC) va enviar divendres passat una carta al President Carles Puigdemont (PDeCAT) en la que li exposa la negativa del consistori tarragoní davant la petició que la pasada setmana va realizar l’administració autonòmica als 947 alcaldes catalans. 

En la misiva, a la que ha tingut accés aquest diari, Ballesteros justifica la seva decisió en el fet que «és la meva obligació com alcalde, i des del profund convenciment personal de respecte a la democràcia i a l’estat de dret, actuar sempre d’acord amb l’ordenament jurídic vigent». En aquest sentit, l’alcalde de Tarragona argumenta que, divendres passat, el Tribunal Constitucional va publicar diverses providències en les que suspenia l’aplicació de la Llei del Referèndum. Per això, ara Ballesteros indica a Puigdemont que «no procedeix, en aplicació de la normativa legal vigent, tramitar la seva petició». 

Ballesteros: "‘Com alcalde he d’actuar sempre d’acord amb l’ordenament jurídic vigent"

‘Sense dubtes’
Aquest dilluns, durant la tradicional ofrena floral que cada any es fa al monument de Rafael Casanova, el líder socialista ha manifestat que les resolucions del Tribunal Constitucional «no deixen lloc a dubtes» i critica que la Generalitat hagi «passat la pilota» als alcaldes sobre els llocs de votació. «Si vol pot fer qualsevol consulta als més de 50 col·legis de la seva propietat que té a la ciutat. Crec que el què volen és traslladar o compartir pressions i responsabilitats, i això no és exactament digne d’un Govern de Catalunya» ha etzibat. 

Desenes de persones han interromput el discurs de Ballesteros mentre reclamaven poder votar. Nombrosos assistents han mostrat pancartes amb els lemes Volem votar i Votar és democràcia, estelades i urnes de cartró, que alguns partits i entitats han dipositat a la tradicional ofrena floral que es fa al costat dels fortins de la Reina i de Sant Jordi.  De fet, els regidors de la CUP a l’Ajuntament de Tarragona –Laia Estrada i Jordi Martí– n'han deixat una al davant de l’alcalde, que l’ha agafat i l’ha situat amb la resta d’ofrenes per posar-la «al lloc que li corresponia», segons ha explicat ell mateix. 

Preguntat per si se sent pressionat, l’alcalde ha contestat que «precisament perquè em sento lliure i no cedeixo a les pressions he fet una cosa que no és còmoda» i ha evitat polemitzar amb les persones que han expressat el seu descontent durant l’acte institucional, ja que «la convivència requereix pluralisme, democràcia i tolerància». D’altra banda, preguntat sobre els escorcolls de la Guàrdia Civil a una impremta i al setmanari El Vallenc, Ballesteros reconeix que no li agrada ni considera que «sigui una bona imatge». 

Comentarios
Multimedia Diari