Ballesteros creu que la mobilització de l'ANC i Òmnium a Tarragona serà una 'gran festa'

L'alcalde ha presidit l'ofrena floral al monument de Rafael Casanova a la ciutat

19 mayo 2017 18:14 | Actualizado a 21 mayo 2017 15:08
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Temas:

L'alcalde de Tarragona, Josep Fèlix Ballesteros, ha assegurat aquest diumenge que la mobilització de l'ANC i Òmnium Cultural a la Rambla Nova de la ciutat serà "una gran festa". Ballesteros ha presidit l'ofrena floral de la Diada de Catalunya al monument de Rafael Casanova en la què han participat diverses entitats polítiques i culturals i on ha reclamat que es deixin de banda les "estratègies partidistes" d'afirmar que Catalunya estaria millor sent independent i ha demanat que el país se centri en millorar la qualitat de vida dels catalans. En aquest sentit, ha fet referència a la Llei de pobresa energètica, a la sanitat o a l'estat dels trens. L'ofrena ha acabat amb l'aixecament de quatre pilars de les quatre colles castelleres de Tarragona.

Ballesteros ha celebrat que la coordinació amb l'ANC i Òmnium Cultural a Tarragona per preparar la mobilització de diumenge a la Rambla Nova "ha funcionat molt bé", amb "confiança i un respecte extraordinari". "Crec que serà una gran festa per gent que es vol manifestar amb un model de país que jo no tinc però que respecto molt i considero legítim", ha assenyalat l'alcalde en una atenció als mitjans un cop acabada l'ofrena floral que ha presidit. 

L'alcalde ha afirmat que la prioritat de la Diada "s'ha de posar sobre la gent" i que cal posar-se d'acord en el fet que allò "prioritari" és "la qualitat de vida dels catalans i no les estratègies partidistes de desgastar governs". Per Ballesteros, dir que "estaríem millor amb la independència o dir que no ens envien diners" és "distreure les necessitats". Segons el batlle, està bé parlar d'altres models de país però fer-ho mentre s'aborden altres qüestions.

En aquesta línia, Ballesteros ha recordat que a Catalunya encara hi ha gent que perd l'habitatge i que prop d'un 30% d'infants estan en el llindar de la pobresa. "No pot ser que no tinguem una Llei de pobresa energètica", ha lamentat l'alcalde, que ha afegit que "un país no és un constructe imaginari: també és la seva gent". 

Sota un sol de justícia, en l'acte hi han participat unes 200 persones i s'hi han sumat una trentena d'entitats a fer l'ofrena al monument de Rafael Casanova. Entre els partits polítics que han assistit hi hagut el Partit Demòcrata Català, Esquerra, Catalunya Sí que es Pot, ICV-EUiA, el PSC i Unió Democràtica. El Cor Gregal ha interpretat el Cant de la Senyera i l'ofrena ha acabat amb l'aixecament d'un pilar per part de les quatre colles castelleres de la ciutat mentre el Cor Gregal i la Banda Unió Musical de Tarragona han interpretat Els Segadors.

 

TOTA LA INFORMACIÓ DE LA DIADA AMB EL 'DIARI'

Todo a punto en la Rambla Nova de Tarragona anfitriona de la Diada

Consulta tots els actes de la Diada a Tarragona

La manifestació descentralitzada de la Diada ja supera els 370.000 inscrits

Forcadell: "Tothom que vulgui una Catalunya millor ha de viure aquesta Diada sense importar l'origen"

Jordi Sánchez: "La Rambla Nova de Tarragona avui serà a vessar i direm "ho hem tornat a fer''"

Tret de sortida a les tradicionals ofrenes florals al monument de Rafael Casanova

Opinió: La tenacitat del moviment independentista

Nova edició de la Marxa de Torxes a Reus, Salou i Tortosa

Les 10 claus d'una Diada en què el sobiranisme torna a mesurar el seu vigor

Puigdemont acusa al Estado de 'desconectar' de sus compromisos en su primer mensaje institucional

 

 

Comentarios
Multimedia Diari