Ballesteros critica el retard 'vergonyós' del 'tercer fil' i exigeix celeritat a Foment

El candidat socialista mantindrà la subvenció de 3.000 euros a empreses que contractin aturats

19 mayo 2017 22:46 | Actualizado a 22 mayo 2017 18:15
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

El candidat del PSC i alcalde de Tarragona, Josep Fèlix Ballesteros, exigeix amb "la màxima celeritat" el 'tercer fil' i considera que el retard en la seva implantació és "una vergonya". "No pot ser que políticament i intencionadament es prioritzin altres trams abans que el que ha d'unir Vila-seca i Tarragona. És prioritari i imprescindible per mantenir el nostre potencial industrial i econòmic, i no podem esperar més", ha etzibat el cap de llista socialista. Durant la presentació de les seves propostes en matèria econòmica, Ballesteros ha manifestat aquest dimecres el seu compromís amb el clúster ChemMed i, en general, amb la indústria, el port, la logística i el transport.

L'alcaldable s'ha compromès a oferir condicions que permetin l'arribada de noves empreses auxiliars vinculades a la indústria. En aquest sentit, ha anunciat que destinarà 300.000 euros a la millora de polígons industrials, "i no pas 25.000 com algun candidat desinformat va dir durant el debat del passat dilluns". A banda d'aquesta inversió municipal, Ballesteros ha exigit a la Generalitat un pla integral de polígons a Catalunya, "perquè estan força abandonats".

Ballesteros s'ha compromès a mantenir els 3.000 euros de subvenció per a empreses de la ciutat que contractin aturats de més de 45 anys i joves amb problemes d'inserció laboral. "Suposa no només la consolidació d'un compromís ja complert, sinó també posar en relleu una clara aposta pel foment de l'ocupació, ja que subvencionem cada contractació d'aquestes característiques amb 3.000 euros, i no pas amb 2.000 com prometen altres candidats", ha afirmat.

Finalment, el candidat a la reelecció ha confirmat que seguiran impulsant mesures per rebaixar la pressió fiscal. "Fins ara hem aplicat 44 bonificacions fiscals i hem rebaixat la pressió fiscal del 4'7 al 3'35%, mentre que l'Estat i la Generalitat l'han augmentat", ha subratllat.

D'altra banda, el candidat socialista s'ha afegit al 'Dia sense música', amb el qual el sector protesta contra l'IVA cultural del 21%. En aquest sentit, Ballesteros ha explicat que "ja fa temps que ens vam comprometre a lluitar per rebaixar l'IVA cultural del 21 al 5%, i mantenim el nostre compromís", per la qual cosa l'alcalde i candidat s'ha tapat la boca amb un esparadrap en senyal de protesta.

Comentarios
Multimedia Diari