Ballesteros es compromet a atorgar 100 beques anuals a estudiants universitaris i d'FP amb pocs recursos

El candidat del PSC vol crear una regidoria pionera a la ciutat que uneixi les polítiques educatives i ocupacionals

ACN

Whatsapp
El cap de llista del PSC a Tarragona, Josep Fèlix Ballesteros, amb altres membres de la seva candidatura al davant de l'institut Vidal i Barraquer de la ciutat. Foto: ACN

El cap de llista del PSC a Tarragona, Josep Fèlix Ballesteros, amb altres membres de la seva candidatura al davant de l'institut Vidal i Barraquer de la ciutat. Foto: ACN

El candidat del PSC a Tarragona i actual alcalde, Josep Fèlix Ballesteros, ha anunciat aquest dimarts que oferirà 100 beques d'estudi anuals per estudis universitaris i no universitaris per a famílies tarragonines amb pocs recursos. Les beques, de fins a 2.000 euros, suposaran una inversió de 800.000 euros durant el proper mandat. "La formació i les polítiques d'ocupació són claus pel futur de la nostra ciutat i hem de garantir que cap jove es quedi sense estudiar per manca de recursos", ha assegurat. A més, el candidat a la reelecció ha refermat la seva aposta per l'FP Dual i ha anunciat que vol crear una regidoria pionera a la ciutat que uneixi les polítiques educatives i ocupacionals.

Ballesteros ha apuntat que "treballarem per donar més oportunitats als joves estudiants universitaris i als de formació professional, i ho farem per exemple amb la vinculació de l'Institut Municipal d'Educació i el Tarragona Impulsa", amb accions com ara les beques per a estudiants universitaris i d'FP.

El candidat del PSC ha detallat que "el 57% de les places de formació professional que oferta Tarragona són cobertes per alumnes de fora de la ciutat, la qual cosa demostra que exercim de capital també en l'àmbit formatiu". En aquest sentit, Ballesteros ha afirmat que aposta decididament per la FP Dual, que connecta el sector empresarial amb l'educatiu, "molt especialment per als aturats de més de 45 anys".

L'aspirant a la reelecció s'ha compromès a "no abaixar la guàrdia amb els aturats de llarga durada" i, per aquest motiu, ha proposat que, "per primera vegada les polítiques educatives i ocupacionals vagin lligades sota una mateixa regidoria, fent una aposta clara per connectar educació i ocupació".

Josep Fèlix Ballesteros ha incidit també en el fet que "hem incrementat la inversió en educació, en una època en què tant el l'Estat com la Generalitat l'han reduït", i ha detallat aquesta inversió municipal en educació en accions com la creació de l'Institut Municipal de l'Educació o el Consell Municipal de la Formació Professional.

Temas

  • Municipals 2015

Comentarios

Lea También