Ballesteros vol crear la 'Colònia Tarraco' per explicar el llegat romà durant tot l'any

El candidat del PSC a la releecció anuncia un pla d'usos comercial arreu de la ciutat de Tarragona

19 mayo 2017 22:48 | Actualizado a 22 mayo 2017 18:12
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

El candidat del PSC a Tarragona i actual alcalde, Josep Fèlix Ballesteros, vol impulsar el sector cultural relacionat amb la història, el patrimoni monumental i els castells. Un dels projectes estrella és ubicar al recinte firal un espai permanent de Tarraco Viva, la 'Colònia Tarraco', que calcula que podria generar fins a 100 llocs de treball directes i 400 d'indirectes a mitjà termini. Aquest projecte pretén, a més d'explicar millor el passat romà de la ciutat i atreure més visitants, generar una indústria cultural associada al patrimoni que permeti posar en valor els monuments i exportar coneixement. Pel que fa al comerç, Ballesteros ha anunciat un pla d'usos comercial arreu de la ciutat.

Josep Fèlix Ballesteros ha presentat aquest divendres les seves propostes en matèria de turisme i comerç, que passen per potenciar la marca Tarragona. L'alcalde i candidat a la reelecció pel PSC ha destacat que la ciutat hagi passat de 900.000 turistes anuals el 2007 a 2,8 milions de visitants l'any passat, una xifra, ha defensat, "certificada i demostrable".

El candidat socialista ha anunciat que una de les propostes per potenciar el turisme és la creació de la 'Colònia Tarraco' al recinte firal, per oferir una "Tarraco Viva permanent, que permetrà difondre i interpretar el llegat romà". Amb aquest projecte, ha apuntat Ballesteros es vol potenciar la generació d'una indústria cultural associada al patrimoni. En aquest sentit, estima que la iniciativa permetrà crear un centenar de llocs de treball directes i uns 400 d'indirectes.

L'estratègia dels socialistes es fonamenta en impulsar la presència de les activitats de recreació històrica als diferents monuments i visites teatralitzades per incrementar el nombre de visitants i l'atractiu del patrimoni. Ballesteros ha explicat també que s'instal·larà, al mateix recinte firal, l'exposició permanent 'Romanorum Vita', per explicar la vida dels romans a la ciutat.

 

Un pla integral d'usos comercials

Pel que fa al comerç, l'alcalde i candidat a la reelecció ha anunciat la creació d'un pla integral d'usos comercials per tota la ciutat. Ballesteros ha defensat també que Tarragona té un 75% d'ocupació dels locals comercials, respecte el 67% que presenta la veïna ciutat de Reus. Els socialistes volen dinamitzar també l'entorn del Mercat Central, quan acabin les obres, i el retorn del mercat ambulant a la plaça Corsini.

Ballesteros vol abordar també la reforma urbanística i comercial de l'entorn del carrer Unió, el carrer Apodaca, el carrer Reial, la plaça Sant Joan i la plaça Prim, per equilibrar els principals epicentres comercials, com són la Part Alta, la Rambla i el Mercat, i la Part Baixa. L'alcaldable ha defensat que la millora de la Part Baixa no s'ha tirat abans endavant per evitar col·lapsar el centre de la ciutat, afectat per les obres del Mercat.

Comentarios
Multimedia Diari