Batet: “Hem de captar el màxim de recursos dels fons europeus, però si depèn del PSOE passaran de llarg”

El cap de llista de Junts exigeix el traspàs i la gestió de les ajudes comunitàries a la Generalitat i destacat el projecte de l'Hidrogen Verd per “convertir” la Catalunya sud en capdavantera”

03 febrero 2021 15:41 | Actualizado a 03 febrero 2021 15:54
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Junts per Catalunya ha celebrat aquest dimecres al matí una roda de premsa sobre els fons europeus davant de la Universitat Rovira i Virgili de Tarragona. El cap de llista per la demarcació de Tarragona, Albert Batet, acompanyat de la directora territorial d'Empresa i Coneixement, Carmen Mansilla, i de la directora territorial de Territori i Sostenibilitat, Trini Castro, ha advertit que "hem de captar el màxim de recursos dels fons europeus” perquè “si depèn del PSOE passaran de llarg del Camp de Tarragona. Des de Junts per Catalunya, demanem a Pedro Sánchez el traspàs de la gestió dels fons europeus a la Generalitat" perquè "quan Madrid reparteix, Catalunya acostuma a quedar-se les engrunes". D'aquesta manera, es garantirà "la captació i el talent digital per al s.XXI", per destinar-los a diferents àmbits estratègics com: la transició energètica o la digitalització.

El cap de llista ha celebrat la decisió del Govern d'incloure projectes del Camp de Tarragona pels fons europeus i l'aposta per l'Hidrogen Verd que "convertirà la Catalunya sud en capdavantera i en referent arreu d'Europa", a través de diferents iniciatives enfocades a la generació, emmagatzematge, distribució i usos de l'hidrogen "amb una inversió de 6.500 milions d'euros", amb un fort impacte laboral i creant llocs de treball.

Seguint en aquesta línia, Albert Batet ha assegurat que "des de Junts som conscients que estem en un moment clau pel país. Hi ha d'haver la màxima empatia amb els comerciants, botiguers, autònoms, PIMES. En definitiva, amb la gent que està patint aquesta greu crisi econòmica i social". Per això, "els fons europeus s'han de gestionar des de Catalunya" per evitar "una nova centralització del 155" i que "les empreses de l'IBEX surtin beneficiades, en lloc de les pimes" que són el 95% del teixit industrial del nostre país i generen el 70% de l'ocupació.

Davant aquest escenari, Batet ha demanat el vot per Junts perquè "som els que lluitarem pels recursos dels catalanes i de les catalanes a la demarcació de Tarragona". 27 projectes seleccionats pels fons europeus.

La directora territorial del departament d'Empresa i Coneixement, Carmen Mansilla, ha explicat que el Govern ha aprovat, provisionalment, 27 projectes catalans candidats per als fons europeus de reactivació econòmica. Aquesta projectes representen una inversió de 41 mil milions d'euros destinats a iniciatives que " incrementin la competitivitat i transformin el nostre model productiu i facin de Catalunya la societat del coneixement". Junts per Catalunya té "un projecte clar i ambiciós per al nostre teixit industrial" per ser capdavanters a Europa.

Comentarios
Multimedia Diari