Batet demana fer compatible la Química amb el futur i la salut i seguretat del territori

Apel·la a la responsabilitat col·lectiva per no fer passes enrere en la lluita contra la Covid: «Junts ens hem d’enfortir per avançar en la reobertura»

01 diciembre 2020 18:53 | Actualizado a 01 diciembre 2020 18:58
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Junts per Catalunya ha reclamat aquest dimarts la necessitat de fer compatible el sector químic al sud de Tarragona, pels llocs de treball i la projecció de futur d’aquesta indústria, amb la salut i la seguretat del territori. Així ho ha defensat el president del Grup parlamentari, Albert Batet, en una roda de premsa al Parlament de Catalunya, on es van aprovar en comissió les conclusions de la comissió d’estudi de la seguretat del sector de la petroquímica, creada després de l’accident produït el passat 14 de gener a l’empresa química IQOXE amb l’objectiu d’estudiar i escoltar els diferents sectors per tal d’extreure’n unes conclusions i recomanacions que millorin els protocols de seguretat industrial i la gestió de futures emergències.

El president del Grup parlamentari de Junts per Catalunya, Albert Batet, ha assegurat que el complex químic de Tarragona és «un motor econòmic del sud del país i de Catalunya» on treballen 10.000 persones i hi ha prop de 30.000 llocs de treball indirectes. Així mateix, ha assenyalat que des de les administracions s’ha de garantir també la seguretat i la salut dels treballadors i dels veïns del Camp de Tarragona i «fer compatible aquesta indústria amb el futur, la salut i seguretat del nostre territori». Per això, ha defensat, finalment, «garantir el desplegament del PLASQTA i impulsar formació i més informació pel conjunt de la ciutadania».

En aquesta línia, Batet ha detallat que entre les conclusions que ha presentat Junts per Catalunya s’han dividit en dos grups. El primer bloc està enfocat a millorar la seguretat industrial interior, amb mesures per incrementar la inversió en tecnologies de seguretat, estudiar la implementació de caixes negres a les plantes químiques, i la revisió i millora dels protocols de seguretat empresarials, entre d’altres. 

Batet: «Cal garantir el desplegament del PLASQTA i impulsar formació i informació»

El segon bloc, està pensat per millorar la seguretat industrial exterior, i això passa, ha detallat Batet, per la recuperació de la confiança dels veïns i veïnes del territori amb el sector i la indústria química, coordinació amb les empreses de l’entorn per tal de poder tractar millor els protocols de seguretat, i garantir el desplegament del PLASQTA des de Tarragona. 

La diputada Teresa Pallarès, portaveu de Junts per Catalunya, a la comissió d’estudi, que va fert valer que durant la comissió «s’hagi aconseguit la implantació del PLASEQTA i que s’hagin començat a fer inversions». 

Batet també ha apel·lat a la responsabilitat col·lectiva per no fer passes enrere en la lluita contra la Covid: «Junts ens hem d’enfortir per mantenir el compromís per avançar en la reobertura. L’equilibri entre vida i economia, salut i prosperitat, depèn de la responsabilitat que tothom en tingui».

Comentarios
Multimedia Diari