Bic Graphic inicia un procés d'acomiadament col·lectiu a Tarragona

A partir del 20 d'abril l'empresa i el comitè es reuniran en una mesa de negociació que pot afectar fins a 400 treballadors a Tarragona

19 mayo 2017 15:46 | Actualizado a 19 mayo 2017 15:46
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Temas:

La direcció de Bic Graphic ha presentat aquest migdia un ERO tant per la filial tarragonina de productes promocionals com per Norwood, a La Granada (Alt Penedès). Actualment, a Tarragona hi treballen més de 400 persones, però encara es desconeix a quants treballadors afectarà aquesta mesura. De moment, el  comitè d'empresa treballa per crear un grup que defensarà els interessos de la plantilla en una mesa de negociacíó proposada per Bic Graphic.

L’empresa Bic Graphic ha convocat els representants dels treballadors a una mesa de negociació per iniciar el procés de “reestructuració laboral”. Al febrer, la multinacional va garantir la continuïtat del negoci a Catalunya, però la va supeditar a un pla de viabilitat.

Tan bon punt es constitueixi la mesa de negociació, s’obrirà el període de negociació amb el comitè d’empresa per avaluar els llocs de treball futurs a la companyia. Bic Graphic ha afirmat que inicia aquest procés “amb la major voluntat de diàleg amb els representants dels treballadors i el màxim respecte als professionals de la companyia, per tal d’assolir la solució més adequada per totes les parts”. L’empresa té uns 400 treballadors a la planta de Tarragona i 33 a la Granada.

Al febrer, Bic Graphic va anunciar als 400 treballadors de la planta de Tarragona que finalment no la tancaria ni la vendria, tal com inicialment s'havia plantejat l'empresa matriu europea l'any passat. Amb tot, la multinacional que fabrica productes promocionals -bàsicament encenedors, bolígrafs i gorres-, va supeditar la seva aposta a un pla de viabilitat, atès que la planta genera pèrdues. Els treballadors ja van alertar aleshores que això podria comportar acomiadaments a curt termini.

L’empresa defensa que aquesta mesura és “resultat del pla que ha de definir i implementar un model de negoci sostenible que garanteixi la competitivitat a llarg termini, alhora que permeti desenvolupar serveis innovadors i mantingui l’experiència en impressió i decoració que caracteritzen a Bic Graphic”.

L’anunci culmina l’avaluació d’alternatives estratègiques iniciada per l’empresa el febrer del 2016 a nivell mundial, mitjançant la qual es va determinar que les operacions de Bic Graphic Europa es mantindria sota el paraigua Bic, passant a reportar al negoci europeu de Bic Consumer Products.

 

Comentarios
Multimedia Diari