Bombers comença a desmontar els punts de guaita per vigilar els incendis

El de Puig d'en Cama, a la Selva del Camp, està completament desmantellat

02 marzo 2020 10:49 | Actualizado a 02 marzo 2020 13:28
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

L’anunci de Bombers de la Generalitat que aquest estiu no estarien ja en funcionament els punts de guaita que té repartits per tot el territori català s’ha començat a materialitzar.

La pretensió de l’executiu català és substituir les torres per càmeres, que estarien controlades des de l’edifici del 112.

Les persones que aquests dies han pujat fins el cim del Puig d’en Cama, a cavall entre els termes municipals d’Almoster i la Selva del Camp, han vist com la torre de guaita de fusta ja està completament desmantellada.

Des d’aquest punt, situat a 717 metres sobre el nivell del mar, es té una bona perspectiva de pràcticament tot el Camp de Tarragona. L’única part fosca seria el Priorat i també la Conca de Barberà.

Alguns dels punts de guaita no es podran desmantellar perquè no són propietat de la Generalitat, com el cas de Montagut, a Querol.

Bombers vol desmantellar totes les torres de guaita per a incendis forestals

Torna la mala maror a la Direcció General de Prevenció, Extinció d'Incendis i Salvaments de la Generalitat. Després que l'any passat hagués apagat el foc de la vaga d'hores extres dels bombers, que va deixar parcs fora de servei, ara té un nou front obert quan està preparant la campanya forestal del 2020.

Precisament, aquest municipi de l'Alt Camp ja s'ha començat a moure per mostrar la seva oposició a la intenció de la Generalitat.

Comentarios
Multimedia Diari