Bombers de Vila-rodona discrepen de la idoneïtat del camió substitutiu

Amb la incorporació del vehicle, el parc ha fet alguns serveis, tot i que no està al cent per cent operatiu. La setmana vinent, l'equip es reunirà per posicionar-se respecte a la seva reobertura

19 mayo 2017 23:28 | Actualizado a 22 mayo 2017 21:43
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

El parc de Bombers Voluntaris de Vila-rodona ja disposa d’un camió de substitució dos mesos després que l’original, l’únic vehicle del parc, quedés bolcat en patir un accident el 28 de desembre a la TP-2031, a l’altura de Bràfim. Això ha permès que el parc hagi reprès la seva activitat amb la realització d’alguns serveis.

Des del Departament d’Interior, s’assegura que el parc «torna a estar plenament operatiu» i que ja poden fer «les sortides corresponents per fer front a les emergències». Tot i això, el cap del parc de Bombers de Valls, Enric Ramírez, assegura que el servei no està al cent per cent operatiu, ja que «el vehicle no compleix amb els requisits».

A més a més, també destaca que després de dos mesos d’inactivitat encara falta reposar material i que, de fet, la reobertura del parc es parlarà en una reunió que es mantindrà la setmana vinent. «S’haurà de veure quina és la postura que adopta l’equip de voluntaris de Vila-rodona per decidir si el parc continua endavant», assenyala Ramírez.

D’altra banda, des del Departament d’Interior es remarca que el camió accidentat està a l’espera que finalitzi la reparació. Per tant, l’actual vehicle seria únicament provisional.

Dos mesos d’inactivitat

Des de l’accident patit el 28 de desembre de l’any passat, que va causar dos ferits lleus, el parc de Bombers Voluntaris de Vila-rodona es va quedar sense el seu únic camió i, per tant, sense poder realitzar serveis.

La situació va fer que a mitjan gener, gairebé un mes més tard, el parc tanqués. Unes setmanes després, el cap, Jordi Martí, i el sotscap dimitien juntament amb altres caps i sotscaps dels bombers voluntaris del Camp de Tarragona reivindicant «una assegurança de salut que els cobreixi quan pateixen un accident», destacava el cap d’Agrupació del Parc de Bombers Voluntaris de Tarragona, Roger Gasull, el dia de la dimissió.

Des de llavors, Vila-rodona quedava totalment desproveïda, sense vehicle i sense ningú a la direcció. Amb la dimissió en bloc, el responsable del parc de Vila-rodona va passar a ser el cap dels Bombers de Valls, Enric Ramírez, de qui depèn actualment. Ara ja es disposa de vehicle substitutiu, tot i que no es creu que sigui el més idoni.

Comentarios
Multimedia Diari