Borja Penalba: 'Ovidi és encara molt influent'

Entrevista al membre de la banda musical Ovidi3

19 mayo 2017 20:34 | Actualizado a 22 mayo 2017 07:53
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Temas:

- Què és Ovidi3?

- En un principi era el nom del nostre espectacle, però ara ja s’ha convertit en el nom del grup. Ovidi 3 és una proposta al voltant de la commemoració dels 20 anys de les vacances del músic i poeta Ovidi Montllor.

 

- Vacances?

- Si, hi ha una cançó molt emblemàtica d’Ovidi Montllor que diu que quan ell mori, voldrà dir que estarà de vacances.

 

- Qui era Ovidi Montllor?

- Era un activista, poeta, periodista i músic de la Nova Cançó. Va néixer a Alcoi l’any 1942. Ovidi Montllor s’implicava, denunciava i posava sobre la taula les causes injustes.

 

- Qui forma la banda?

- En David Caño L’artista, en David Fernàndez El pallasso, conegut per tothom perquè va ser diputat del Parlament durant la passada legislatura, i jo, Borja Penalba, El cantant.

 

- Què teniu en comú?

- Els tres som activistes, tenim maneres semblants de pensar i Ovidi Montllor és el nostre referent pel que fa a la lluita. A més, ens estimem molt perquè no hi havia a valència tres amants com nosaltres (fent referència al poema Amants, d’Ausiàs March).

 

- Què vol dir ser activista?

- L’activista és aquella persona que no es conforma i que s’implica activament en determinades lluites.

 

- I quina és la vostra lluita?

- Volem que el nostre entorn sigui un món més just.

 

- Quan i com es va formar Ovidi3?

- Va sorgir a partir d’una proposta de Feliu Ventura, un cantautor valencià. Ell volia commemorar el 20 anys de la mort d’Ovidi Montllor. Un per l’altre vam acabar formant això configurant l’Any Ovidi.

 

- Homenatge merescut.

- Les cançons d’Ovidi encara tenen vigència en l’actualitat. Això és el que fa que sigui una persona influent tant en la seva generació com en les posteriors. La vigència de les seves lluites i denúncies fa que la seva figura no caduqui.

 

- Tot i així, durant una època, Montllor va estar oblidat.

- Les institucions i els mitjans de comunicació van intentar fer desaparèixer la seva figura, no interessava. Però ara fa deu anys, vam aconseguir omplir el Palau de la Música amb 3.000 persones. Es va recuperar la seva memòria.

 

- Que es podrà veure avui a partir de les deu de la nit al Teatre Metropol?

- Una combinació dels temes més emblemàtics d’Ovidi i petites dramatitzacions i poemes. L’ànima d’artistes com John Lennon o Feliu Ventura també estaran presents. La immigració, la corrupció i la lluita feminista són alguns dels temes tractats.

 

- Com ha evolucionat la Nova Cançó?

- Hi va haver una època que la Nova Cançó va desaparèixer, des dels anys 80 fins als 90. Ara hi ha un ressorgiment, amb Feliu Ventura o Roger Mas.

 

- És difícil trobar bandes amb rerefons polític?

- No és difícil, n’hi ha. El que passa és que normalment els solen silenciar.

Comentarios
Multimedia Diari