Borsa de treball a Valls per ocupar 270 persones del món de la construcció

L'oferta anirà destinada a cobrir els llocs de treball que es generaran en les pròximes obres públiques de la ciutat

19 mayo 2017 23:25 | Actualizado a 22 mayo 2017 21:46
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

L’Ajuntament de Valls obrirà una borsa específica de treball per donar ocupació a 270 persones del món de la construcció, «un sector amb una crisi estructural molt important», va destacar l’alcalde de la ciutat, Albert Batet, en roda de premsa.

Amb la finalitat de millorar les dades de l’atur, el consistori ha decidit crear aquesta oferta, que anirà destinada a cobrir els llocs de treball que es necessitaran per dur a terme les properes obres públiques.

En aquest sentit, Batet calcula que el Museu Casteller donarà ocupació a 80 persones; les obres del Call Jueu, a 40; el nou passeig de la carretera del Pla, a 35; i la urbanització dels eixos comercials, a 50. Sumant altres accions, com la nova senyalització, des de l’Ajuntament s’estima que es creïn 270 places.

El procés d’inscripció es posarà en marxa dilluns, 2 de març, a les oficines de Vallsgenera, a l’edifici de Casa Caritat. Com a requisit, es demana que els interessats estiguin empadronats i que resideixin a Valls, estiguin aturats i que tinguin, almenys, un any d’experiència en el sector de la construcció. A més a més, es valorarà l’antiguitat de l’atur, les càrregues familiars, l’experiència i es donarà un petit plus a tota aquella gent que sigui major de 50 anys. El document de selecció amb els barems i les puntuacions ja ha estat elaborat.

El que faltarà és negociar amb les empreses per tal que contractin a les persones que formaran part d’aquesta borsa de treball, unes converses que tindran lloc quan les obres que actualment estan en licitació estiguin adjudicades.

«Valls i l’Alt Camp lideren la recuperació econòmica de la demarcació de Tarragona», va destacar el regidor d’Empresa i Ocupació, Joan Carles Solé. D’altra banda, Batet posava èmfasi en els 19 mesos seguits de reducció de l’atur a Valls. Tot i això, va assegurar: «Qui ens preocupa és el 17% de la població que no té feina, que són 2.143 persones».

Segons l’alcalde, la majoria dels aturats són de llarga durada, homes, majors de 45 anys i amb un nivell educatiu baix, mentre que 300 de les persones apuntades a la borsa municipal de Vallsgenera són del sector de la construcció.

Davant d’aquesta «situació de dificultat» s’ha optat per l’obra pública, «sinònim de creació de llocs de treball, qualitat de vida i millora del benestar», va assenyalar Batet. A més, Joan Carles Solé va afegir que la creació d’ocupació tindrà repercussions en el consum i, per tant, sobre el comerç de la ciutat.

Comentarios
Multimedia Diari