Bràfim celebrarà diumenge l´Aplec de Primavera i la Fira de la Cirera

Aquesta localitat del Tarragonès organitza cada any una trobada sardanista entorn del santuari de la Mare de Déu del Loreto

19 mayo 2017 22:38 | Actualizado a 22 mayo 2017 17:56
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Aquest diumenge la vila de Bràfim celebrarà, un any més, l’entranyable i sardanista Aplec de Primavera a redós del santuari de la Mare de Déu del Loreto, festa que supera en un any el mig segle de celebració.

Serà, si el temps acompanya, punt de trobada del món sardanista en un aplec que esdevé el més antic de tots els que se celebren a les comarques meridionals de Catalunya, a redós de l’ermita, a l’ombra del pinar i amb l’atractiu afegit-amb aquest fa sis anys-de la Fira de la Cirera que ofereix la possibilitat de tastar i comprar aquesta saborosa fruita, amb el segell de qualitat dels conreus de Bràfim.

La diada s’encetarà a les deu del matí amb la plantada de parades dels productors locals de cireres i altres productes agrícoles i artesans de la localitat, a més d’entitats com ara la Cooperativa Agrícola o Vins Padró.

A les onze en punt del matí, a l’ermita, hi haurà la missa i la tradicional ofrena de flors a la Mare de Déu del Loreto. A la sortida d’ofici la poetessa local, Dolors Virgili serà l’encarregada, una vegada més, de donar la benvinguda a vilatans i visitants, a l’aplec i a la fira, per donar pas a la ballada de sardanes, pel que fa a la sessió matinal, a càrrec de la cobla Reus Jove.

Al migdia tindrà lloc el dinar de germanor i, acabada la sobretaula, vindrà el divertit concurs de llançament de pinyols de cirera, activitat de desperta un ambient distès i engrescador. Serà a partir de les cinc de la tarda que hi haurà la represa de l’aplec de sardanes, amb la mateixa cobla, cita que congrega els amants de la nostra dansa, d’aquí i els vinguts d’arreu de les comarques.

Com a novetat d’enguany, arran de l’Aplec de Primavera 2015, es realitzarà un concurs d’Instagram per estrenar el nou compte @turismebrafim. La fotografia amb més «m’agrada» de cada categoria entre el 7 i el 10 de juny rebrà per part de l’Agrobotiga de Bràfim i Cal Garriga, una caixa de cireres.

A banda de les fotografies que es pengin es demana a tots els brafimencs i brafimenques que siguin aficionats a aquesta xarxa social que els ajudin a nodrir d’imatges el perfil #turismebrafim. El premi es podrà recollir entre l’11 i el 12 de juny a l’establiment que serà indicat per l’Ajuntament del municipi.

Comentarios
Multimedia Diari