Bràfim tindrà depuradora municipal i nous col·lectors

L’Agència Catalana de l’Aigua comença invertint 44.000 euros. S’ubicarà a la zona de la rasa de les Hortetes, a tocar del nucli urbà

14 febrero 2020 09:30 | Actualizado a 17 febrero 2020 12:15
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Bràfim tindrà una estació depuradora d’aigües residuals (EDAR) i nous col·lectors a la zona de la rasa de les Hortetes, a tocar del nucli urbà del poble.

Els pressupostos de la Generalitat de Catalunya per al 2020 inclouen una partida de 44.407 euros per tirar endavant la construcció de l’equipament en una finca d’uns 2.000 metres quadrats de superfície de titularitat municipal. L’Agència Catalana de l’Aigua (ACA) va donar el vistiplau a l’obra i n’ha garantit la dotació pressupostària per poder iniciar-la enguany.

Actualment, les aigües residuals de Bràfim es recullen a través de la xarxa de clavegueram i es condueixen fins a la rasa de les Hortetes, indret proper al nucli urbà, on són abocades directament a la llera pública, sense cap mena de tractament.

L’Ajuntament, conscient de la problemàtica de caràcter mediambiental que es genera, es va proposar resoldre el tractament de les aigües residuals, amb la construcció d’una EDAR i aconseguir així abocar a la llera pública complint la legislació vigent. El lloc triat per a la instal·lació de la depuradora per la seva idoneïtat és la finca de prop de 2.000 metres quadrats que l’Ajuntament va adquirir per 12.000 euros i que està ubicada tocant a la rasa de les Hortetes.

És l’espai més proper possible al punt on s’unifiquen els col·lectors de la vessant sud i oest del municipi, ja que aquest indret recull totes les aigües residuals de nucli urbà, segons va posar de manifest un informe tècnic municipal de l’any 2013 que també aconsellava l’adquisició de la finca.

L’alcalde de Bràfim, Xavi Rius, manifesta la satisfacció de l’Ajuntament per poder iniciar la construcció d’un equipament «molt necessari i important per al municipi», que duia temps en espera i que finalment «s’ha pogut desencallar per tal de complir amb un dels compromisos adquirits per l’actual equip de govern municipal amb els brafimencs i les brafimenques».

Comentarios
Multimedia Diari