BricoDepôt i l'Ajuntament de Tarragona impulsen un acord per fer reformes en 60 habitatges de gent gran

Alumnes de la Casa d'Oficis adaptaran els banys de persones en situació de dependència

19 mayo 2017 23:55 | Actualizado a 20 mayo 2017 21:40
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Temas:

La multinacional del bricolatge BricoDepôt i l'Ajuntament de Tarragona han impulsat un acord per possibilitar petites reformes en una seixantena d'habitatges de la ciutat entre aquest any i el que ve. Els beneficiaris són persones de més de 80 anys en situació de dependència que viuen sols i disposen de pocs recursos econòmics, i la seva selecció es fa mitjançant l'Institut Municipal de Serveis Socials. Fins a la data ja s'han fet quatre intervencions, centrades bàsicament en l'adaptació dels banys amb material nou proporcionat per l'empresa. Els arranjaments van a càrrec dels alumnes de la Casa d'Oficis, un programa de formació i treball adreçat a la reinserció de joves aturats d'entre 16 i 24 anys.

 

L'alcalde de Tarragona, Josep Fèlix Ballesteros, i el representant de BricoDepôt a Espanya, Fernando Sánchez, han signat aquest dimecres l'acord de col·laboració, amb el qual es pretén impulsar la realització de reformes bàsiques als habitatges dels ciutadans més vulnerables, principalment gent gran, per tal de garantir les condicions de seguretat, higiene i habitabilitat. A finals de l'any vinent s'espera haver arribat a una seixantena de domicilis.

 

Alumnes de la Casa d'Oficis faran petits arranjaments als banys de les persones beneficiàries amb el material que aportarà aquesta empresa. Entre d'altres, es preveuen actuacions com ara canviar la banyera per un plat de dutxa antilliscant, la instal·lació d'agafadors per facilitar l'accessibilitat i d'altres petites intervencions orientades a garantir l'autonomia i la seguretat de les persones que hi viuen.

 

El representant de l'empresa, Fernando Sánchez, ha explicat que aquest és el primer cop que porten a terme una iniciativa d'aquestes característiques i n'ha destacat la importància d'atendre les necessitats de les famílies. En aquesta línia, Ballesteros ha celebrat que amb una col·laboració públicoprivada es pugui contribuir a atenuar els "drames socials" que pateixen alguns ciutadans. A més, el tinent d'alcalde de Serveis a la Persona, Javier Villamayor, ha subratllat que l'acord permet donar una sortida laboral als alumnes de la Casa d'Oficis.

Comentarios
Multimedia Diari