CCOO rebutja l’informe final de la Generalitat sobre l’accident d’Iqoxe

El sindicat exigeix al president de la Generalitat Quim Torra que es prenguin totes les mesures per garantir la seguretat de les persones que treballen al polígon petroquímic de Tarragona i de la ciutadania en general

04 mayo 2020 15:37 | Actualizado a 04 mayo 2020 15:42
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

CC.OO. de Catalunya ha rebutjat aquest dilluns l'informi final de la Taula de Treball d'Avaluació i Seguiment de l'accident de l'empresa Iqoxe, a La Canonja (Tarragona), que ha presentat el president de la Generalitat, Quim Torra, i ha reclamat al Govern una "acció decidida". 

L'informe conclou que "hi ha determinats aspectes que poden ser millorables" en la gestió dels emergències químiques, si bé no disposa de tota la informació perquè encara no ha finalitzat la investigació judicial i s'ha ampliat el període de secret de sumari. 

En aquest sentit, el sindicat ha rebutjat que es presenti l'informe quan encara estan obertes la comissió d'investigació del Parlament i la comissió de treball per establir la coordinació d'activitats preventives entre els empreses dels polígons petroquímics de Tarragona, i la Inspecció de Treball no ha finalitzat la investigació de l'explosió que es va produir al gener en els instal·lacions d'Iqoxe i que va causar tres víctimes mortals i diversos ferits. 

CC.OO. ha assegurat que no ha participat ni coneix cap proposta concreta sobre modificacions del pla d'emergència exterior de la indústria química més enllà de l'anunci de tornar al Plaseqta, així com tampoc cap modificació que millori la coordinació entre els plans d'emergència interior dels empreses. 

El sindicat assegura que Iqoxe "continua incomplint la normativa de seguretat", i afirma que després de l'accident ha denunciat l'empresa en quatre ocasions per incompliments greus en seguretat laboral i discriminació sindical contra CC.OO., segons el sindicat. 

El sindicat també ha lamentat que no es tingui en compte l'informe emès pel Síndic de Greuges de Catalunya, i per tot això reclama al Govern una "acció decidida i compromesa" amb la seguretat dels personis que treballen als polígons petroquímics de Tarragona.

Depurar responsabilitats polítiques 

CC.OO. demana depurar responsabilitats polítiques "davant la clara ineficàcia del Govern de la Generalitat, que no és capaç de desenvolupar les seves competències en matèria de seguretat industrial i laboral per establir els condicions necessàries de seguretat". 

No descarta promoure mobilitzacions quan la crisi del coronavirus ho permeti "si no s'avança de forma clara i decidida en els requeriments dels treballadors" dels polígons químics de Tarragona. 

El coronavirus retarda les millores de seguretat química a Tarragona

Les mesures de confinament per la pandèmia han retardat algunes de les mesures de millora previstes després de l'explosió mortal de la planta química Iqoxe del passat 14 de gener, segons l'informe final de la Taula d'avaluació i seguiment de l'accident.

 

Comentarios
Multimedia Diari