CDC dóna de baixa Masagué per presentar-seper un altre partit

L´excalde, imputat por delictes contra l´administració pública, podria concórrer com a cap de llista d´Units per Torredembarra

19 mayo 2017 22:53 | Actualizado a 22 mayo 2017 18:08
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Convergència Democràtica de Catalunya (CDC) ha donat de baixa l’exalcalde de Torredembarra (Tarragonès), Daniel Masagué, per encapçalar la llista d’un altre partit a les eleccions municipals, ja que és motiu de baixa automàtica, segons van informar ahira fonts d’aquesta formació.

L’exalcalde encapçala el nou partit Units per Torredembarra i a l’acte de presentació que va fer dimarts a la nit, a preguntes del públic va assegurar que és militant de CiU, que sent els colors del partit i que desconeix quina decisió prendran sobre la seva militància.

Fonts de CDC puntualitzen que els estatuts ressenyen tres motius de baixa automàtica del partit, que Masagué coneix: per mort, per baixa voluntària o per formar part d’una altra formació política.

Masagué, no obstant, va assegurar ahir per la tarda a Diari de Tarragona que Convergència Democràtica de Catalunya «encara no m’ha comunicat res», i va preferir no fer més valoracions fins que no li confirmen aquesta decisió.

De fet, no és clar que l’exalcalde de Torredembarra sigui el candidat d’un altre partit perque la Junta Electoral de Zona del Vendrell va exlcoure la seva candidatura per detalls formals. Malgrat aixó, confia a poder concórrer i ha presentat un recurs d’empara davant el Tribunal Constitucional per revocar la decisió de la Junta.

L’exedil està imputat pel jutjat número 1 del Vendrell per diversos delictes contra l’administració pública, comesos, presumptament, mentre era alcalde, pel que va dimitir a principi de juliol de l’any passat.

Masagué reivindica la seva presumpció d’innocència i també la labor realitzada al capdavant del consistori, diu que es presenta per poder acabar-la i afirma que es pren les pressions i les crítiques amb «esportivitat».

Comentarios
Multimedia Diari