Este sitio web puede utilizar algunas "cookies" para mejorar su experiencia de navegación. Por favor, antes de continuar en nuestro sitio web, le recomendamos que lea la política de cookies.

Cabra del Camp construirà aquest 2019 la deixalleria de tipus bàsic

L’Ajuntament opta per ubicar-la en un terreny del polígon industrial al Camí de Sarral. L’equipament també donarà servei al Pont d’Armentera i Figuerola del Camp

Diari de Tarragona

Whatsapp
Terreny del polígon industrial on es construirà la deixalleria. FOTO: Cedida

Terreny del polígon industrial on es construirà la deixalleria. FOTO: Cedida

Al municipi de Cabra del Camp es recullen una mitjana de 50 tones a l’any de residus voluminosos, i, d’acord amb la proposta que fa el Consell Comarcal de l’Alt Camp per al territori, l’Ajuntament de la localitat es disposa aquest 2019 a implantar una deixalleria de tipus bàsic. 

L’objectiu d’aquesta instal·lació és donar un millor servei pel que fa a la recollida de residus als veïns de Cabra, però també als habitants dels municipis del seu voltant, concretament el Pont d’Armentera i Figuerola del Camp. Això permetrà millorar el percentatge de recollida selectiva dels residus especials i voluminosos, així com introduir la possibilitat d’establir sistemes de reutilització d’aquells residus que no han finalitzat la seva vida útil. 

Segons ha explicat l’alcalde de Cabra del Camp, Salvador Pérez, «el projecte de la deixalleria es troba a punt d’exhaurir el període d’exposició pública i d’al·legacions, per a la seva aprovació definitiva i procedir després a la seva licitació».

Ubicació inicial
El màxim mandatari municipal comenta que l’equipament ja s’havia d’haver materialitzat a l’any passat i que inicialment «s’havia pensat ubicar-lo a la zona de Mas del Plata, un enclavament que no va ser considerat l’idoni per la majoria de veïns».
Per aquest motiu, es va demanar una pròrroga de sis mesos, i a través d’una assemblea es va decidir optar per bastir la deixalleria en un terreny de titularitat pública situat al Camí de Sarral, concretament a la Parcel·la 7 del Polígon Industrial de Cabra del Camp, de 664 m2 de superfície. 

De mòbil a definitiva 

La localitat disposava d’una deixalleria mòbil de forma periòdica que oferia el servei dos dies de cada mes i passarà a ser un equipament definitiu.

Fins ara el poble disposava de la deixalleria mòbil de forma periòdica, durant dos dies cada mes, però Cabra s’ha acollit a la proposta del Consell Comarcal de l’Alt Camp atenent a què aquest municipi és el que té major població de la zona nord de la comarca i que la deixalleria donarà servei a més als dos pobles veïns, abans esmentats, que plegats, totalitzen 2.000 habitants. Per tant, entra dins la normativa de dotar equipaments d’aquesta tipologia destinats a municipis de menys de 5.000 habitants.

El pressupost
El pressupost d’execució per contracta de la deixalleria ascendeix a 138.619 euros, inclosa l’obra civil i equipar-la dels diversos tipus de contenidors, caixes i dipòsits, subvencionat per l’Agència Catalana de Residus. 

L’alcalde Salvador Pérez subratlla que «aquesta xifra es veurà lleugerament incrementada amb motiu del canvi d’ubicació, però guanyem, a la vegada, una major capacitat d’emmagatzematge de residus. La petita diferència pressupostària serà coberta per l’Ajuntament». El termini per a l’execució de les obres serà de dos mesos i mig a partir de la seva adjudicació. 

A hores d’ara els municipis de l’Alt Camp que disposen de deixalleria bàsica són la ciutat de Valls i les viles d’Alcover i el Pla de Santa Maria, que les han finançat mitjançant recursos propis. Per la seva part, a Vallmoll (en fase de finalització) i Cabra del Camp, s’han acollit a les subvencions estipulades.

Temas

Comentarios