Cada any més joves van a viure al centre històric de Valls

L’Ajuntament facilita l’accés a l’habitatge atorgant diferents subvencions. Des de l’Associació del Barri Antic remarquen que les ajudes per rehabilitar pisos són «insuficients»

19 noviembre 2019 08:50 | Actualizado a 20 noviembre 2019 11:31
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Fa uns anys que més joves viuen al centre històric de la capital de l’Alt Camp. Des de l’Ajuntament faciliten l’accés dels joves amb diferents subvencions. Alguns l’han demanat, però d’altres desconeixen les línies d’ajuts que hi ha a la ciutat.

Des de l’Associació de veïns del Barri Antic de Valls remarquen que «creiem que les ajudes que destina l’Ajuntament per a rehabilitar pisos dins del centre històric són insuficients, sobretot si tenim en compte l’estat de degradació que pateixen alguns immobles, i l’esforç econòmic que s’ha de fer per tal que siguin habitables».

Afegeixen que «si l’objectiu ha de ser omplir de vida el centre històric, l’habitatge hauria de ser la principal prioritat. I habitatge per a joves sens dubte». Asseguren que les ajudes actuals que hi ha no són suficients «si volem atraure joves i famílies joves per tal que vinguin a viure al centre històric».

«Fa quatre anys que visc al Barri Antic, però dos que estic al carrer de la Cort», explica una veïna de Valls, Aina Rodon (26 anys). Afegeix que «personalment la vaig escollir perquè és la part més atractiva de Valls amb el mercat els dimecres i divendres i les actuacions castelleres». Dani Moreno (27 anys) vivia al Pla de Santa Maria i fa mig any que viu al carrer d’en Bosch.

«Treballo al restaurant Portal 22 i buscava alguna cosa a prop. El que m’agrada més d’aquest barri són els productes locals i de proximitat, i que hi trobes les botigues de tota la vida», remarca Moreno.

«Un dels problemes que hi trobo és al pàrquing, ja que dins del barri no n’hi ha i has d’anar a la Cooperativa o a l’Enxaneta», afegeix. «Fa quatre anys que hi visc i sempre hi he volgut anar ja que em fa pena l’estat en què es troba», lamenta Marta Gallego (27 anys). Pel que fa a la recerca de pis, apunta que no va ser fàcil. «No hi ha massa oferta ni al centre històric ni a la ciutat en general. Ara visc al carrer de Sant Francesc i hi estic molt bé».

Gallego assenyala que hi ha algun robatori, narcopisos i algun altre problema. «En el meu cas no m’he trobat mai res. Hi ha moltes coses bones al barri com el mercat o el producte local».

«Crec que hi ha moltes millores a fer, arquitectònicament parlant. D’altra banda, crec que últimament s’hi estan celebrant esdeveniments per augmentar el moviment de gent, cosa que em sembla perfecta», diu Aina Rodon. Afegeix que «pel que fa a la vida nocturna, hi ha poca presència de policia i la inseguretat que transmet passejar per segons quins carrers no m’agrada».

Ajuts a l’habitatge

A part de la línia d’ajuts de rehabilitació, el servei de Joventut de l’Ajuntament de Valls, VallsJove, ha obert una nova convocatòria de subvencions municipals per facilitar l’accés del jovent als habitatges de lloguer.

En total s’hi destinaran fins a 15.000 euros i les ajudes, que aniran adreçades a persones residents a Valls d’entre 18 i 35 anys, tenen per objectiu afavorir la seva emancipació residencial i la seva autonomia. En concret, els ajuts cobreixen les despeses dels dos primers mesos de lloguer, així com les vinculades a l’administració de finques. D’aquesta manera, es vol donar suport econòmic als joves per fer front a la despesa inicial que, moltes vegades, suposa un fre a l’hora de plantejar-se l’emancipació i llogar un habitatge. A la convocatòria s’hi pot presentar el jovent que hagi signat un contracte de lloguer entre el 4 de novembre de 2018 i el 21 de desembre de 2019.

La nova línia d’ajuts prioritza el lloguer d’un habitatge al centre històric i contribuir així a la seva revitalització i dinamització.

Comentarios
Multimedia Diari