CaixaBank busca mobilitzar 10.000 voluntaris en la seva Setmana Social

A Tarragona, els empleats que s’adhereixin podran participar a alguna de les 110 activitats proposades per 58 entitats

04 abril 2018 11:06 | Actualizado a 05 abril 2018 12:30
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Després de l'èxit obtingut a la primera edició de la Setmana Social impulsada per CaixaBank, i en la qual col·labora activament l'Associació de Voluntaris de “la Caixa”, l'entitat financera s'ha marcat l'objectiu de mobilitzar a 10.000 voluntaris perquè participin en aquesta iniciativa solidària i que puguin conèixer, de primera mà, el treball que realitzen les entitats locals vinculades a l'Obra Social “la Caixa”. A pocs dies per iniciar aquesta segona edició, ja hi ha 8.000 inscrits.

La Setmana Social es durà a terme entre els dies 7 i 15 d'abril a tota Espanya. Durant aquests nou dies, un de cada quatre empleats de CaixaBank, la Fundació Bancària ”la Caixa”, CriteriaCaixa i filials participaran, de forma voluntària, en algunes de les 3.500 activitats que unes 1.500 entitats socials locals han posat a la seva disposició a totes les províncies d'Espanya.

Així mateix, com a novetat per a aquesta edició, els empleats podran convidar a clients perquè els acompanyin i participin en alguna de les activitats voluntàries que es realitzen gràcies a l'ajuda de l'Obra Social “la Caixa”. En concret, a Tarragona, els empleats que s’adhereixin a aquesta iniciativa solidària, podran participar a alguna de les 110 activitats proposades per 58 entitats socials locals.

El president de CaixaBank, Jordi Gual, ha explicat que “la nostra entitat és hereva de la tradició centenària de “la Caixa” i, per això, som un banc amb vocació social que té com a valors intrínsecs la qualitat, la confiança i el compromís amb el desenvolupament socioeconòmic de les persones i el territori on és present“.

Gual ha sostingut que “parteix del dividend que rep el nostre accionista de referència, la Fundació Bancària “la Caixa”, per la nostra activitat financera, es canalitza a través de la xarxa d'oficines de CaixaBank per cobrir necessitats socials locals. Gràcies a la seva proximitat i capil·laritat, les oficines poden detectar aquestes necessitats i identificar organitzacions i programes amb els quals col·laborar”.

Gonzalo Gortázar, conseller delegat de CaixaBank, ha afegit que “el fort compromís social de CaixaBank és un signe d'identitat únic, irrenunciable i que forma part dels eixos clau del model de banca socialment responsable de l'entitat.

Una mostra d'això són els empleats que aquest any tornaran a fer possible la Setmana Social i que amb la seva dedicació generosa, tenacitat i constància ajuden als qui més ho necessiten a les diferents regions”. Gortázar ha afirmat que “per a la nostra entitat és un orgull disposar d'un equip de voluntariat estable que contribueix de manera desinteressada amb les entitats socials dels seus barris i pobles”.

Un total de 3.500 activitats

De les 3.500 activitats proposades a Espanya, destaquen les que tenen com a finalitat el suport a persones amb problemes de salut o amb discapacitat (36%); que contribueixen a la lluita contra la pobresa (23%); activitats lúdiques per a nens i persones grans (18%); contra l'exclusió social dels immigrants (7%); impuls a la cultura i educació (10%); foment de la inserció laboral (3%); i activitats relacionades amb la ciència, el medi ambient i la recerca (1%).

Així mateix, a aquestes activitats se sumen aquelles en les quals poden participar els equips de l'àrea Internacional de CaixaBank situats a 18 països estrangers on l'entitat té presència a través d'alguna oficina. En concret, s'han obert 95 places de voluntariat a la Xina (Hong Kong, Beijing, Xangai), Singapur, Xile, Algèria, França (París), Itàlia (Milà), Egipte, Sud-àfrica, Estats Units (Nova York), Gran Bretanya (Londres), Índia, Colòmbia, Perú, el Marroc (Casablanca, Tànger), Polònia, Mèxic, Àustria (Viena) i Alemanya (Frankfurt).

Comentarios
Multimedia Diari