CaixaForum Tarragona supera els 87.000 al 2017

Les exposicions més visitades van ser la que reflexionava sobre el mar Mediterrani i la dedicada a Sebastião Salgado i el seu projecte Gènesi.

09 enero 2018 10:51 | Actualizado a 10 enero 2018 00:13
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Temas:

CaixaForum Tarragona, el centre cultural de l’Obra Social ”la Caixa” en aquesta ciutat, va arribar a la xifra de 87.600 visitants l’any passat. Entre les diferents activitats que hi van tenir lloc, l’afluència més gran de públic la van registrar les exposicions, seguides de les activitats educatives, els concerts, les activitats familiars, els cicles de conferències i els projectes socials.

L’exposició Mediterrani. El nostre mar, com mai l’has vist va ser la més visitada de l’any. La mostra va oferir una visió d’aquest mar des dels seus orígens, en què va descobrir les seves particularitats biològiques i geològiques, fins a alguns dels programes actuals d’investigació científica que s’hi han centrat, com el Sistema d’Observació i Predicció Costanera, situat a les Illes Balears, el primer laboratori submarí i un petit robot que recull mostres del fons marí, entre d’altres.

El públic va poder sentir els sons produïts pels cetacis, i es va assabentar que fa uns sis milions d’anys aquest mar es va assecar i es va convertir en un desert, i que més endavant, gràcies a un moviment de plaques tectòniques, es va tornar a transformar en el mar Mediterrani.

Una altra de les mostres més concorregudes durant l’any 2017 va ser l’exposició Sebastião Salgado. Gènesi, que es va tancar aquest dilluns 7 de gener. El reconegut fotògraf brasiler Sebastião Salgado va iniciar el 2004 aquest projecte, de vuit anys de durada, centrat en la natura del nostre planeta.

L’exposició, constituïda per 100 fotografies en blanc i negre, mostra paisatges, animals i persones que han pogut evitar la influència del món modern en regions polars, boscos i sabanes tropicals, deserts abrusadors, muntanyes dominades per glaceres i illes solitàries.

Un avanç de les exposicions més destacades del 2018

L’Obra Social ”la Caixa” continua treballant en la programació del seu centre a Tarragona. De cara als propers mesos, seguint la línia de conscienciar sobre la societat i el món que ens envolta, destaca l’exposició Experiment any 2100, que convida a debatre sobre el futur que vindrà, sempre des d’un punt de vista científic.

La mostra ens introduirà en les anomenades megatendències, els grans canvis que es produeixen lentament al si de la societat i que ens indiquen cap a on sembla que ens dirigim. Dates: del 6 de febrer al 29 de juliol de 2018

Comentarios
Multimedia Diari