Este sitio web puede utilizar algunas "cookies" para mejorar su experiencia de navegación. Por favor, antes de continuar en nuestro sitio web, le recomendamos que lea la política de cookies.

Tarragona Novetats

CaixaForum Tarragona viatja a l’antic Egipte en la seva nova temporada

El centre cultural arrenca a l’octubre amb la mostra ‘Cinema i emocions. Un viatge a la infància’

REDACCIÓ

Whatsapp
Imatge del ‘Laberinto del Fauno’, de Guillermo del Toro. A la dreta, estatueta egípcia en actitud de joia, bronze, c. 664-332 aC. FOTO: CAIXAFORUM

Imatge del ‘Laberinto del Fauno’, de Guillermo del Toro. A la dreta, estatueta egípcia en actitud de joia, bronze, c. 664-332 aC. FOTO: CAIXAFORUM

Projeccions, conferències i debats, jornades socials, tallers educatius i familiars, i activitats dirigides a grups de persones grans. Tot això i més té cabuda a l’espai cultural CaixaForum Tarragona.

De cara a la nova temporada, La Caixa ha dissenyat per als seus centres CaixaForum un programa multidisciplinari i innovador. En aquest sentit, la temporada arrancarà a Tarragona amb Cinema i emocions. Un viatge a la infància (del 3 d’octubre al 12 de gener), que, en col·laboració amb la prestigiosa Cinémathèque Française, vol indagar el paper fonamental que ha tingut la infància en la creació d’històries i personatges mítics en el cinema.

La mostra crea una experiència a partir de l’escenografia i de recursos com ara la il·luminació, el cromatisme, les projeccions en pantalles de diferents mides i les reproduccions de personatges tan representatius com King Kong. Aquesta exposició, amb més de 250 peces de la Cinémathèque Française i de fons personals de diferents cineastes, permetrà als adults compartir amb els infants els seus records i el seu imaginari infantil, i als infants, continuar creixent en el seu camí cap a l’edat adulta.

Tanmateix, després prendrà el relleu Faraó. Rei d’Egipte (del 12 de febrer al 26 de juliol), que explora el simbolisme i l’ideari de la monarquia egípcia, desvelant les històries que s’amaguen rere les prop de 130 peces incloses a la mostra com a representació d’aquesta antiga civilització.

En aquesta nova exposició de ‘La Caixa’, organitzada en col·laboració amb el British Museum, hi destaquen els treballs d’orfebreria, les estàtues monumentals i els relleus de temples, que acosten els visitants a la vida reial de l’antic Egipte.

D’altra banda, NanoArts, el festival d’art en família de CaixaForum, arriba a la tercera edició i proposa un dia sencer en què petits i grans, per mitjà de projeccions, activitats i tallers conduïts per diferents col·lectius i artistes, poden jugar i experimentar plegats, i alimentar així la curiositat artística. En cada edició es programen activitats al voltant d’un concepte vinculat al món de l’art, que enguany serà el moviment.

Tanmateix, CaixaForum Found! es va posar en marxa la temporada passada com una nova aposta per la cultura més innovadora i creativa orientada al públic més inquiet. Després de l’èxit de la primera edició d’aquesta iniciativa, amb més de 150 activitats programades a tots els centres CaixaForum, es consolida aquest segon curs una manera contemporània d’apropar-se al coneixement i a la creació cultural. Enguany, tornaran les Trobades amb..., una cita de proximitat, mensual, per conèixer creadors i artistes de disciplines diverses. Per a aquesta temporada, a CaixaForum Tarragona hi ha previstes les trobades amb la realitzadora i il·lustradora Lyona, amb l’il·lustrador Ricardo Cavolo i amb els músics Ferran Palau i Maria Arnal, entre d’altres.

Literatura i música

Pel que fa a Universos literaris, una sèrie d’escriptors i artistes de renom desplegaran l’univers dels seus mites i explicaran què els inspira. Per a aquesta nova edició del cicle, coordinat per la Fundació José Manuel Lara, és prevista la presència de Lorenzo Silva, Najat El Hachmi Buhhu, Alejandro Palomas i Leticia Dolera.

La música serà present amb el cicle Lux aeterna: 4 rèquiems immortals. També hi haurà una nova edició de les Audicions íntimes i per segon any, tornarà la Dansa filmada, cicle de projeccions per descobrir el potencial audiovisual de la dansa. I no faltaran les arts escèniques, així com el cinema.

A més a més, la ciència hi serà present a l’octubre amb el cicle Salut mental en la infància i l’adolescència. Etapes de la vida en què apareixen molts dels trastorns mentals.

Temas

Comentarios

Lea También