Este sitio web puede utilizar algunas "cookies" para mejorar su experiencia de navegación. Por favor, antes de continuar en nuestro sitio web, le recomendamos que lea la política de cookies.

CaixaForum acull un recorregut artístic per l’estil pictòric flamenc i holandès

Fins al 27 de gener de 2019 l’exposició ‘Pintura flamenca i holandesa del Museu de Ginebra’, fruit d’un acord amb el Museu d’Art i Història de Ginebra que inclou una mostra de més de 40 obres.

Diari de Tarragona

Whatsapp

CaixaForum Tarragona acull fins al 27 de gener de 2019 l’exposició ‘Pintura flamenca i holandesa del Museu de Ginebra’, fruit d’un acord amb el Museu d’Art i Història de Ginebra que inclou una mostra de més de 40 obres.

L’Obra Social ”la Caixa” i el Museu d’Art i Història de Ginebra s’alien per mostrar per primera vegada a l’Estat espanyol, la selecció més important de pintura flamenca i holandesa provinent de Suïssa. Es tracta d’una exposició feta a partir de la  tria de més de 40 obres que du per nom ‘Pintura flamenca i holandesa del Museu de Ginebra’. L’exhibició  es va inaugurar el passat 20 de setembre a CaixaForum Tarragona, situat al carrer Cristòfor Colom, i estarà oberta al públic fins al 27 de gener de 2019.

La selecció d’obres posa en valor el llegat d’artistes reconeguts com ara Cornelis Cornelisz, Van Haarlem, Pieter Brueghel el Jove, Jan Brueghel el Vell, Philips Wouwerman, Nicolaes Maes, Jan Josefsz, van Goyen, David Teniers i Jan Weenix, però també pintors menys coneguts i, fins i tot, anònims que van contribuir al segle d’or dels Països Baixos.  És un conjunt artístic capdalt, fruit tant d’una predilecció per la pintura del nord com del cosmopolitisme dels seus col·leccionistes.

Al·legories, escenes quotidianes i de la història sagrada, retrats, paisatges i bodegons representen l’esplendor de l’art flamenc i holandès dels segles XVI i XVII. Aquesta exposició permet apreciar els artistes i els gèneres principals d’un dels períodes més pròspers de la història de la pintura europea. El recull artístic demostra com artistes holandesos i flamencs van destacar pel desenvolupament de noves temàtiques per a la pintura, com també pel naturalisme de les seves imatges.

De fet, al llarg dels segles XVI i XVII, i malgrat els conflictes, els Països Baixos del nord i del sud, el territori va viure un desenvolupament econòmic sense precedents a causa, en part, dels èxits comercials dels ports d'Anvers i Amsterdam. El comerç pròsper i l’augment de la riquesa van contribuir a la consolidació d'un mercat de l'art. A les corts europees, com també en alguns cercles privats, van aparèixer nous mecenes i col·leccionistes. Arran d’això, es van multiplicar els tallers i la professió de marxant va esdevenir un ofici d’allò més habitual.

Temas

Comentarios

Lea También