Caminar per una bona causa

La primera caminada del Centre Excursionista ajudarà Javier Galera, víctima d’una malaltia minoritària

15 septiembre 2017 10:13 | Actualizado a 15 septiembre 2017 10:17
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Tots els tarragonins podran caminar per una bona causa aquesta Santa Tecla. El Centre Excursionista de Tarragona es calça les botes per la primera edició de la Caminada Solidària que, enguany, destinarà tots els seus beneficis per ajudar el petit Javier Galera. El tarragoní de només 11 anys pateix la malaltia de Niemann Pick del tipus C, una de les anomenades ‘malalties rares’ i que només pateix 19 persones a tot Espanya. La junta directiva del Centre Excursionista el va escollir per ajudar-lo a donar a conèixer la seva Fundació i «quin millor moment que Santa Tecla», explica el president, Jordi Aluja.

El primer pas va ser reprendre la tradició de fer una caminada per Santa Tecla, per promocionar el mateix CET, però, segons Aluja «ens va semblar que no era prou, i que podíem aprofitar l’ocasió per ajudar algú». Així, els cinc euros que costa la inscripció aniran íntegrament destinats a donar suport a en Javier, diners que s’invertiran a investigar una cura per al Niemann Pick i per donar suport a la família. «Ells estan molt contents, perquè qualsevol cosa que es fa per donar a conèixer la malaltia ho agraeixen», assegura Aluja.

El 16 de setembre, els excursionistes esperen reunir entre 300 i 400 persones, «potser més si el temps acompanya» i fer una ruta des del Camp de Mart al Pòsit dels Pescadors passant pel Pont del Diable, on es realitzarà una petita parada d’avituallament. La ruta també permet descobrir elements pintorescos del paisatge tarragoní més immediat, com el camí del Llorito, el Mas dels Arcs o la riba esquerra del riu Francolí. És, doncs, una ruta perfectament assequible per a tothom, fins i tot els qui no estiguin gaire entrenats, ja que només són 12 quilòmetres amb un desnivell mínim de 170 metres en positiu i 220 en negatiu. La ruta es calcula en quatre hores, així que es recomana anar ben preparat, amb el calçat adequat i roba esportiva. A més, l’organització obsequiarà amb una gorra, una samarreta commemorativa de la caminada i aigua d’Ematsa.

Aquesta és una de les grans apostes de la nova junta directiva del CET, que es va formar l’any passat i que tenen moltes ganes de fer créixer l’entitat. Ja tenen la propera sortida planificada, per al 29 d’octubre, oberta a totes les comarques. Per Santa Tecla, s’estrenarà la primera caminada solidària, però l’objectiu és donar-li continuïtat i que, cada any, es pugui donar suport a una causa. El CET pretén ajudar un col·lectiu diferent cada any, que per motius socials o sanitaris necessiti la solidaritat de tots els tarragonins i tarragonines per seguir endavant. El cas del Javier és un bon exemple d’aquesta mentalitat. Les malalties rares són conegudes pel cercle social més immediat de la persona que la pateix, sigui família o amics, però la il·lusió i les ganes de seguir endavant no són menors per aquest motiu. Tant els familiars com el Centre Excursionista tenen l’esperança que, amb una mica de ressò social, s’avançarà en la investigació dels casos com el seu.

A més, amb la caminada solidària, el CET obre les seves portes a tota la ciutat. Malgrat que no són pocs excursionistes, actualment compten amb aproximadament uns 300 membres inscrits, l’activitat real del centre és ben desconeguda. «El que volem des de la nova junta directiva és que tothom ens conegui, que sàpiguen el que fem i que s’animin a participar-hi», explica Aluja. Per donar el tret de sortida a la nova etapa del Centre, s’ha escollit el moment amb més persones al carrer i més ganes de participar, Santa Tecla.

Comentarios
Multimedia Diari