Más de Tarragona

Campanya solidària de recollida de medicaments per a persones en situació vulnerable a Tarragona

La desena Campanya de Medicaments Solidaris, en la que es pretén recaptar 65.000 medicaments, és a dir, el doble que l'any passat, tindrà lloc dissabte que ve 4 de març des de les 10 fins a les 14 hores en diverses ciutats espanyoles

EFE

Whatsapp
Imagen de archivo de una farmacia de . Foto: Lluís Milián

Imagen de archivo de una farmacia de . Foto: Lluís Milián

Tarragona és una de les ciutats que participarà en la campanya solidària per recollir medicaments per a persones vulnerables. Es tracta de la desena Campanya de Medicaments Solidaris, en la que es pretén recaptar 65.000 medicaments, és a dir, el doble que l'any passat, tindrà lloc dissabte que ve 4 de març des de les 10 fins a les 14 hores en diverses ciutats espanyoles.

"Compra un medicament per a qui ho necessiti", la iniciativa que s'emmarca en el desè aniversari de l'ONG organitzadora, el Banc Farmacèutic, consisteix a incitar als ciutadans a que comprin medicaments destinats a cobrir les necessitats de les persones en risc de pobresa i exclusió social, com persones sense sostre, drogodependents o malalts psíquics, entre d'altres.

El director general d'una de la companyia Angelini Farmacèutica, Felipe Hortelano, ha subratllat la necessitat de portar a terme aquestes iniciatives socials a causa de "l'aparició de la pobresa farmacèutica, un nou fenomen social que està creixent i per això requereix una major demanda de medicaments".

El procediment de la campanya és el següent: les entitats assistencials que col·laboren amb l'ONG elaboren un llistat la previsió de medicaments sense prescripció que necessitaran que el Banc Farmacèutic distribueix en les diferents farmàcies que participen, seguint un criteri de proximitat.

Una vegada repartits els medicaments, els més de 2.500 voluntaris que participen en la jornada inviten als ciutadans a col·laborar amb la compra d'un dels medicaments del llistat, que seran recollits per les entitats assistencials.

D'acord amb la legislació vigent, els medicaments que es recaptin en la campanya no són usats, sinó que són comprats voluntàriament pels ciutadans, així com els més de 120.000 medicaments que el Banc Farmacèutic destina a entitats socials a Espanya.

En la campanya solidària participaran farmàcies repartides a les províncies de Barcelona, Madrid, Granada, Girona, Màlaga, Saragossa, Osca, Terol, Castelló, València, Sevilla, Tarragona, Cadis, Còrdova i Lleida.

Temas

  • TARRAGONA

Comentarios

Lea También