Cap de setmana amb previsió d’estrenes per part de diverses colles

Avui a la tarda pot arribar el primer castell de 9 pisos de la Colla Vella

18 mayo 2019 14:44 | Actualizado a 18 mayo 2019 14:49
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Aquest cap de setmana arriba la primera cita d’alt nivell del Camp de Tarragona. Serà avui a la tarda a Valls, a pocs metres del que es coneix com el quilòmetre 0 del món casteller. La diada castellera dels Pagesos, organitzada per la Colla Vella dels Xiquets de Valls amb motiu de Sant Isidre, reunirà als rosats, als Xiquets de Tarragona, Xiquets de Reus i als Castellers de Lleida, ales sis de la tarda a la plaça de l’Oli.

La colla amfitriona, té previst plantejar-se aquesta diada com una diada de màxims i en ser la primera de casa, volen plantar-hi el primer castell de nou pisos de la temporada. Diumenge passat a Lleida, ja tenien intenció de dur-hi el 3de9 amb folre, però finalment no van estrenar-lo a causa d’un virus que va afectar part de la colla que ocupava posicions importants al castell i els Minyons de Terrassa van ser els primers enguany a fer-lo.

Un dels altres castells que també fa setmanes que sona és el 4de8 amb el pilar i curiosament, a diferència de la temporada passada que ja van estrenar-lo al viatge que van fer a Itàlia, encara no han fet el pilar de 6 enguany. Els altres castells que tenen en cartera són el 5de8 i el 2de8 amb folre, construccions que ja han assolit.

Una de les altres colles participants que tenen ganes d’estrena són els Xiquets de Reus. Tenen aquesta diada marcada en vermell al calendari i volen aprofitar l’ocasió per portar el primer folre en forma de 2de8. En les darreres setmanes han fet proves de qualitat del dos folrat, col·locant dosos més d’una vegada i avui si fossin suficients camises, seria un dels objectius.

L’altre estrena, és una assignatura pendent amb el 4de8, construcció que històricament sempre els hi ha costat i que enguany no han dut a plaça però avui pot ser que també l’estrenin, completant d’aquesta manera la primera Tripleta de 8 de la temporada.

Les altres dues colles tenen intenció de fer castells que ja han fet enguany. Els tarragonins la setmana passada van carregar el 4de8 a Sants i avui voldrien descarregar-lo juntament amb el 3de8, com a castell més destacat. Els de Lleida per la seva banda, la setmana passada també van anar d’estrena amb el 2de7, castell que avui tornaran a dur a plaça juntament amb el 5de7. El tercer castell fins avui mateix a plaça no ho tindran decidit, però podria ser el 4de8 que la setmana passada també els hi va quedar tan sols carregat a la plaça de la Paeria de la capital de l’oest.

Avui també, a la mateixa hora, al barri del Serrallo de Tarragona, els de la camisa blava de la ciutat, organitzen la primera diada d’enguany que veu la part marítima de la capital.

Els Xiquets, que enguany ja han estrenat els castells de set pisos, avui tenen ganes de tornar a dur castells d’aquest nivell, però dependrà a última hora dels efectius a plaça i de l’assaig d’ahir al vespre.

Al seu costat hi seran els Xiquets de Cambrils que volen dur castells de sis pisos i els Nois de la Torre portaran mínim un castell de set.

Demà de nou, hi haurà doblet casteller a casa nostra i curiosament, en les dues cites hi actuaran les dues colles en actiu de les Terres de l’Ebre. La primera cita tindrà lloc a El Milà a les dotze del migdia, amb motiu de Sant Isidre, on actuaran els Castellers de Sant Pere i Sant Pau, la Colla Joves i els Xiqüelos i Xiqüeles del Delta.

Els del barri tarragoní, la setmana passada van estrenar el 2de7 a Badalona i demà és un dels possibles castells que tinguin en cartera, juntament amb altres castells de set pisos que ja han descarregat enguany.

Els de Valls, tenen intenció de seguir rodant el 4de8 i el 3de8 amb canvis a les estructures, per tal de tenir fons d’armari per a tenir recanvis durant tota la temporada i tenir castelleres i castellers preparats per tal d’ampliar la gamma sense haver de patir. Per arrodonir la diada volen dur el tercer pilar de 6 del curs.

Els rosats i els de la camisa avellana volen anar d’estrena avui a la tarda a Valls

Els de l’Ebre per la seva banda, serà la segona diada del curs, on duran castells de sis pisos, a poder ser 3, ja que en la darrera diada van completar el 3de6 però van desmuntar dos cops el 2de6 i no van realitzar tercer castell.

Al cap d’una hora, a Montblanc, la colla local vol fer la primera actuació completa, després d’una primera sortida que van fer a Tàrrega a la Nit del Tarot. Les intencions dels montblanquins és dur-hi tres castells de sis.

Els Xiquets de Vila-seca volen portar castells de sis pisos, en un inici de temporada on ja han fet el 2de6 com a castell més destacat. La tercera colla seran els Castellers de Tortosa, en la que serà la tercera diada, i com els seus veïns, els del Delta, encara no han completat tres castells en una diada, però ja han pogut descarregar tant el 3de6 com el 4de6.

Cap de setmana doncs, que ja comença a ser intens i que a poc a poc ens va entrant al primer punt calent de la temporada amb pròximes cites d’alt nivell fins a la diada de Sant Joan de Valls, on les dues colles vallenques volen portar els primers gammes extra.

Comentarios
Multimedia Diari