Más de Tarragona

Cap de setmana calmat, però amb previsió d’estrenes castelleres

La Jove de Tarragona vol estrenar el 2de8 amb folre i el pilar de sis. Els Xiquets del Serrallo volen completar el primer castell de la gamma alta de set. La Joves, a Terrassa, vol fer el castell de gamma extra

Martí Castillejo

Whatsapp
Primer 2de8 amb folre de la Jove, l’any passat a la Canonja. FOTO: colla jove

Primer 2de8 amb folre de la Jove, l’any passat a la Canonja. FOTO: colla jove

Un cop passada la ressaca castellera de Sant Joan, el món casteller torna a la normalitat i amb la mirada posada en nous horitzons. En aquests dos dies, en unes diades amb menys pressió, algunes colles podrien fer passos importants. 

La primera cita serà al migdia al toc de la una a Reus. La capital del Baix Camp celebra avui el dia de festa major. Tal com marca el dia, els reusencs actuaran a tall de ball de lluïment a la plaça del Mercadal i en solitari. 

Els de la camisa marró avellana vénen d’un gran Sant Pere després d’haver descarregat el 3de9 amb folre més matiner de la seva història. Ara volen seguir marcant-se reptes i arrodonir una gran festa major. 

En altres edicions, els reusencs ja s’havien pres el dia del patró per mostrar les seves millors gales amb el 5de8 i el 2de8 amb folre, tots dos en solitari. I aquest any els reusencs hi volen tornar amb el quart 2de8 amb folre de l’any i acompanyar-ho dels dos bàsics de vuit. 

Ja a la tarda, a la població veïna de Cambrils hi haurà una altra diada d’interès amb la Colla Jove Xiquets de Tarragona i els Xiquets de Cambrils. Els de la camisa lila vénen d’un gran Sant Joan on van signar la primera tripleta màgica del curs, descarregant el 4de9 amb folre a la plaça de la Font. 

Avui, els tarragonins podrien agafar-se aquesta diada amb més calma i anar a rodar castells de la gamma alta de vuit. Per motius de feina i de gent que està de vacances, hauran d’afluixar una mica marxes. Tot i això avui es podrien veure dues estrenes liles. 

La Jove enguany encara no s’ha anotat el pilar de sis i avui, depenent de l’assaig d’ahir al vespre, l’espadat podria veure la llum. L’altra estrena podria ser el 2de8 amb folre, un castell que la Jove no sovinteja gaire i que enguany, farien sense haver fet el 2de7 a plaça. 

Els Xiquets de Cambrils, per la seva banda, aquesta diada se la prenen amb importància i per exemple, ara fa 25 anys, l’antiga colla va fer-hi el primer 2de6 descarregat de la seva història.
Els cambrilencs, avui, podrien seguir fent més passos i anotar-se el tercer 3de7 del curs, amb el seu objectiu particular de convertir-se en colla de set pisos aquesta temporada. Podrien sumar-hi a més a més la gamma alta de sis, amb el 2de6 i castells de sis amb el pilar. 

A la tarda, i al cap de mitja hora de la diada de Cambrils, el barri tarragoní de Sant Pere i Sant Pau viurà la seva pròpia diada de Sant Pere. Ho faran acompanyats pels Xicots de Vilafranca, els Laietans de Gramenet i els Castellers de Badalona. 

Els amfitrions vénen d’un gran Sant Joan amb la primera clàssica de vuit i el segon pilar de sis del curs. Avui els de la camisa verda podrien agafar-se la diada amb més calma i provar la gamma alta de set pisos. Tot i que si són suficients i l’assaig d’ahir al vespre va anar bé, es podrien veure castells de vuit pisos i, per què no, un altre pilar de sis, el primer que farien al seu barri. 

Els Xicots per la seva banda, visitarien la capital tarragonina amb castells de set pisos, igual que els Castellers de Badalona. Els Laietans, per la seva banda, seria la seva quarta diada del curs. Es tracta d’una colla amb molt poca activitat a les places i enguany tan sols tenen un castell completat, el 3de6. Avui, els de Gramenet buscarien fer-hi la primera diada completa del curs. 

Diumenge, la mirada se centrarà, a banda de la Festa Major de Terrassa, al barri tarragoní del Serrallo. La colla local celebra el patró dels mariners amb la diada de Sant Pere. 

Per Sant Joan, els Xiquets del Serrallo van estrenar el 4de7 i van fer-hi el primer atac al castell de la gamma alta de set pisos. El 3de7 amb el pilar serà novament l’objectiu dels del Serrallo i ho acompanyarien del 3de7 i el 4de7. D’aquesta manera, ajuntarien per primer cop tres castells de set pisos enguany. 

Actuaran acompanyats pels Xiquets de Tarragona, que per Sant Joan van fer la primera clàssica de vuit del curs, però van entrebancar-se amb la primera temptativa de 5de8 de la temporada. Diumenge, els de la camisa ratllada podrien tornar amb el doblet de vuit pisos bàsics. 

La tercera colla seran els Castellers d’Altafulla, que dilluns va reeditar el 3de7. Diumenge, els de la població del Baix Gaià podrien tornar amb castells de sis.

Temas

Comentarios

Lea También