Cap de setmana d’impàs abans de la tempesta castellera de l’estiu

Les diades de Riudoms, Llorenç del Penedès i La Canonja marquen l’activitat castellera dels pròxims dies. Cites que han de servir per acabar d’ajustar estructures i encarar un final d’agost molt exigent

11 agosto 2018 11:20 | Actualizado a 04 octubre 2018 12:19
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Temas:

Després d’un inici d’agost trepidant, el cap de setmana casteller es presenta més tranquil, sense objectius de màxims per la majoria de colles de la demarcació que seran a plaça aquests pròxims dos dies. Les formacions buscaran rodar estructures abans d’afrontar les grans diades d’aquest mes, que s’inicien tradicionalment el 15 d’agost, amb la diada de la Bisbal del Penedès.

Dissabte, la Fira de l’Avellana de Riudoms acollirà la seva tradicional diada castellera amb els habituals Xiquets de Reus que enguany estaran acompanyats pels seus fillols, els Xiquets de Cambrils.

Els reusencs podrien portar alguna estructura bàsica de vuit pisos a la població del Baix Camp, que no n’ha vist mai cap. Els de Toni Rull acompanyarien el castell de vuit amb el 5de7, que volen pujar un pis ben aviat, i alguna altra estructura de la gamma alta de set. Els Xiquets de Cambrils apostaran pel 2de6 i el 4de6 i el tercer castell dependrà del nombre de camises que aconsegueixin portar a Riudoms. Si els cambrilencs compten amb un bon gruix, podrien atacar el segon 3de7 de la temporada.

La diada de Llorenç del Penedès centrarà l’atenció del matí de diumenge. Allà, la Colla Joves Xiquets de Valls voldrà seguir rodant els castells bàsics de nou pisos. El 3de9 amb folre sembla una aposta segura i el 4 folrat, que va quedar carregat per Firagost, entrarà en les previsions en funció de l’assaig d’aquest divendres.

El 5de8 i el 2de8 amb folre també entren en les previsions dels de Francesc Ramon. Mateixes dues estructures que podria portar la Colla Jove Xiquets de Tarragona abans de pujar-les un pis més per Sant Magí. El 3de9 amb folre seria el màxim castell dels liles. Els Nens del Vendrell, per la seva banda, buscaran completar la primera tripleta de 8 del curs, descarregant el primer dos folrat.

A La Canonja, la Colla Jove apostarà per un plantejament semblant al del matí, amb el tres folrat com a màxim castell. Els Xiquets del Serrallo apostaran pels bàsics de set, amb la possibilitat de portar algun castell superior si el darrer assaig el valida.

Comentarios
Multimedia Diari