Cap de setmana per ajustar les peçes abans de Sant Joan i Sant Pere

CASTELLS. La diada més destacada serà a la plaça del Pati de Valls amb la Colla Joves. Els de la camisa vermella aprofitaran la cita per acabar de perfilar els castells que duran el dia 24 de juny a la plaça del Blat

14 junio 2019 17:35 | Actualizado a 15 junio 2019 12:15
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

A una setmana justa per algunes de les primeres grans cites anuals dins del calendari casteller, la Colla Joves de Valls celebra aquest dissabte la Diada del Pati amb intenció d’anar afinant les últimes peces abans de la diada de Sant Joan de Valls. Ho faran acompanyats dels Castellers de Barcelona, els Moixiganguers d’Igualada i els Nens del Vendrell.

Els del carrer de’n Gasó, la setmana passada van carregar el castell de nou pisos més matiner de la seva història al 50è aniversari dels Castellers de Barcelona. Aquest dissabte, les seves intencions són descarregar el 3de9 amb folre, com ja van fer l’any passat en la mateixa cita.

Les altres intencions, amb tota seguretat, són tornar a dur el 3de8 amb el pilar, el 2de8 amb folre i el pilar de 7 folrat que van estrenar a la plaça de Sant Jaume de Barcelona dissabte passat. Aquests dos últims són especialment interessants, ja que si avui van bé, no seria desgavellat veure’ls amb un pis més el dia 24 al migdia a la plaça del Blat.

Al seu costat, els Castellers de Barcelona arriben tocats després de les caigudes del 4de9 amb folre i del pilar de 6. Les intencions que tenien els barcelonins d’entrada, era la de dur el 4de9 folrat, però prefereixen ser cautelosos i es mouran amb la gamma de vuit pisos.

Els Moixiganguers d’Igualada també arriben tocats després d’una caiguda de 3de8 fa dues setmanes a Sant Quintí de Mediona i d’una caiguda també el dia abans, d’una prova de 5de8 a l’assaig. Si finalment s’han recuperat, apostarien pels dos bàsics de 8 i no es descartaria el 2de8 amb folre si fossin suficients camises, repetint la mateixa actuació de l’any passat.

Per últim els Nens del Vendrell estan tenint un inici de temporada molt pausat però amb bones sensacions. L’any passat no van pasar per un bon moment i van tenir dificultats per mantenir el nivell, perdent els castells de nou i castells que havien dominat com el 2de8 amb folre o el 5de8.

Enguany però, ja han estrenat el 3de8 i tenen pendent l’estrena del 4de8, que si els últims assaigs han donat bones sensacions, avui es podria veure una estrena vendrellenca. Si fos així completarien la primera Clàssica de vuit del curs amb el 2de7, 3de8 i 4de8.
Més preparacions

Aquest dissabte també hi haurà dues diades que poden generar cert interès, no pel fet dels castells que s’hi poden veure, sinó perquè també es podran veure les intencions de dues colles que en una setmana tenen cites importants.

La primera serà a Vinyols i els Arcs amb la participació dels Castellers de Sant Pere i Sant Pau i els Xiquets de Cambrils. Els tarragonins tenen l’última cita abans de la diada de Sant Joan de Tarragona i avui acabaran de perfilar les peces.

La setmana passada van estrenar el pilar de 6 a Olesa de Montserrat, un pilar amb un gran rerefons emocional, ja que era el punt final d’una travessia pel desert de recuperació moral. Per Sant Magí de l’any passat van patir una desafortunada caiguda del pilar de 7 folrat que va causar una greu lesió de la quinta del pilar. Ara, ja totalment recuperada, els de la camisa verda van poder gaudir de tornar a treure a la llum un castell marca de la casa.

Avui, es mouran amb la gamma alta de set i no seria d’estranyar que portessin de nou el 3de8 i el pilar de 6 per tal de seguir rodant aquests dos castells de cara a Sant Joan. Al seu costat, els Xiquets de Cambrils es decantaran per la gamma alta de sis i si són suficients volen repetir el 3de7.

L’altra cita d’interès tindrà lloc a Reus a la plaça Mercadal a la diada a l’antiga amb motiu de la recreació del mercat reusenc. Aquesta diada serà l’última abans de la diada de Sant Pere i servirà per acabar de polir els castells que els hi agradaria pujar un pis més d’aquí a una setmana. Els reusencs apostaran pel 3de8, el 2de7 i el 5de7.

A Tarragona, els Xiquets de Tarragona celebren la Diada d’agermanament amb els Xiquets de Vilaseca. Els tarragonins, també tindran l’última cita abans de Sant Joan i seguiran rodant els dos bàsics de vuit i poden estrenar el 2de7, que ja han creuat diverses vegades al pati d’assaig. Els de Vilaseca aniran amb castells de la gamma alta de sis.

Comentarios
Multimedia Diari