Casal i Ajuntament s’uneixen per dotar Vila-rodona d’una nova piscina

El consistori aposta per estrenar la nova instal·lació per Sant Joan del proper any. La corporació municipal ja disposa de la proposta del projecte i el Casal ja ha donat llum verda a la iniciativa, ratificada per l’assemblea de socis

16 septiembre 2018 18:53 | Actualizado a 17 septiembre 2018 07:40
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Temas:

La nova piscina de Vila-rodona podria ser realitat per Sant Joan de 2019, la data habitual i generalitzada per l’obertura de les piscines en la temporada estiuenca, fruit de la manifesta complicitat entre el Casal i l’Ajuntament de la localitat. L’últim i definitiu pas que ratifica aquesta entesa bilateral es va donar divendres passat al capvespre, quan l’assemblea de socis del Casal de Vila-rodona va votar favorablement la cessió del dret d’edificació a l’Ajuntament, pel període de 35 anys, amb l’objectiu que l’ens local construexi la nova piscina, en espai propietat del Casal.

L’assemblea va reunir fins a  70 representants dels 870 socis amb que compta el Casal de Vila-rodona. Tots els vots, llevat d’un, van ser favorales a la proposta de la Junta de l’entitat, presidida per Josep Robert. Ara es tracta «d’accelerar els tràmits per tirar endavant el projecte» ha declarat Ramon Bricollé, alcalde de la vila. I és que a l’Ajuntament «tenim pressa per dotar el poble d’una nova piscina i que aquesta es pugui estenar ja a l’estiu vinent», subratlla Bricollé.

Per això la Corporació municipal ja disposa, des de fa 9 mesos, de la proposta de projecte encarregat al seu dia al Servei d’Assistència Municipal (SAM) de la Diputació de Tarragona, el qual va ser aprovat pel Plenari municipal el 6 d’agost passat, i a hores d’ara, l’Ajuntamemt ha licitat la redacció del projecte. Per la seva banda, la Junta del Casal va aprovar al setembre l’esmentat  conveni, que estat ratificat per l’assemblea de socis del Casal, del passat divendres. 

D’aquesta manera el Casal de Vila-rodona fa la cessió del dret d’edificiació a l’Ajuntament, en una superficie de 3.500 m2 «a tocar de l’actual piscina i les pistes de petanca, a la zona de les moreres, i desapareixen les pistes de tennis que estan en desús, atès que la tendència actual és la pràctica del pàdel», concreta Josep Robert.

Zona platja

Cal ressaltar que la piscina actual que disposa el Casal, de 12 x 25 metres,  ha complert aquest estiu la seva 49a temporada. Es tracta d’una instal.lació inaugurada l’any 1970 que amb el pas dels anys s’ha quedat obsoleta i que requeria urgents obres de modernització i posada al dia, d’acord amb les exigències del moment. D’aquí que en l’anterior legislatura es contemplés aquesta possbilitat, la qual finalment va ser desestimada i optar  fer-ne una de nova.

A l’hora de prendre aquesta decisió  s’ha tingut en compte que «no disposem d’una superficie de titularitat municipal, de cabua com la que ofereix el Casal», diu l’alcalde Bricollé, el qual coincideix amb Josep Robert a l’hora d’afirmar que «al Casal, la piscina és una de les instal·lacions més utilitzades des de fa pràcticament 50 anys, com a piscina pública malgrat pertànyer a l’esmentada entitat». Al marge de l’activitat del bany i el lleure, la piscina, per les seves dimensions és el marc de cursos de natació per les diferents edats, al poble i rodalies.
 Segons va informar el propi alcalde, Ramon Bricollé, la nova piscina está concebuda d’acord amb el que s’anomena ‘zona platja’.

És a dir: a més de la piscina que, serà del mateix tamany que l’actual, comptarà amb una altra piscina petita de forma irregular-segurament amb brollador d’aigua- per als més menuts; un espai per a la col·locació de tumbones i parasols i s’intentarà de guanyar en zona ombrívola. Per altra banda hi haurà  l’àrea de bar de temporada amb terrassa.

Així doncs, la piscina pública a més d’oferir els atractius del bany i la natació vol ser lloc de lleure i esbarjo, on els usuaris si sentin a gust i les persones, famílies i amics que ho desitgin puguin gaudir de la instal.lació durant tot el dia, atès que la intenció és que no tanqui al migdia.

Comentarios
Multimedia Diari