Castells de vuit pisos a les diades de Reus i Tarragona

Els Xiquets de Reus i els Xiquets de Tarragona destaquen en una tarda de Diada amb un clima agradable i festiu

23 abril 2019 21:42 | Actualizado a 23 abril 2019 21:47
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

El temps va respectar ahir la Diada de Sant Jordi, almenys a casa nostra, ja que en alguns indrets del país, el temps va estar a punt de jugar una mala passada, en una jornada laboral però marcada per un caràcter festiu en el dia del Patró de Catalunya.

Entre parades de llibres i roses, al vespre de la jornada a la ciutat de Tarragona es veien per primer cop aquesta temporada, les quatre colles que conformen el panorama casteller de la ciutat. Va ser als volts de les vuit del vespre i els Xiquets de Tarragona van deixar el titular de la jornada, almenys al Camp de Tarragona.

Els de la camisa ratllada van estrenar el primer castell de vuit que feia una colla tarragonina i ho feia just a la segona diada que tenien al curs i a la tercera ronda, després d’haver descarregat els segons 4de7 amb el pilar i 5de7.

El castell que va fer-se esperar, presentava bones sensacions dins de la colla, ja que havien col·locat acotxador diverses vegades al pati d’assaig i fins i tot havien fet ja proves de 3de8 amb el folre a terra, una pràctica habitual que fan les colles per treballar una estructura que en els pròxims mesos ha de pujar un pis més

Tot i les bones sensacions, el castell va estar més nerviós del que esperaven, però és un fet normal en ser el primer de la temporada. Ara, els Xiquets de Tarragona viatgen aquest cap de setmana a Copenhaguen i tornaran al maig en diades regulars a casa nostra, on esperen acumular i estrenar noves estructures de vuit pisos abans de Sant Joan.

Per part de la Colla Jove, es prenen aquest inici de temporada per rodar noves peces als seus castells i enguany, no van fer castell de 8 a la Diada de Sant Jordi, però sí que van estrenar el 9de7, un castell que permet rodar molts castellers tant a canalla, estructura i pinya.

El primer castell que van fer els de la camisa lila va ser el 5de7, construcció que ja havien fet enguany i van tancar la ronda de castells amb el 4de7 amb el pilar, castell que també ja havien realitzat en totes les sortides que porten de temporada.

Per part dels Castellers de Sant Pere i Sant Pau, van tenir com a millor construcció el 4de7 amb el pilar, el tercer de l’any, i van completar la diada amb el 4de7 i el 3de7. D’aquesta manera, els del Barri Cooperativista de la ciutat segueixen amb el rodatge dels castells bàsics que porten fent des de finals de març.

Per últim, els Xiquets del Serrallo ahir van estrenar el primer castell de set pisos de la temporada en forma de 3de7. Van acompanyar aquest castell amb el 2de6 i el 4de6 amb el pilar. En paraules d’un dels co-caps de colla dels del Barri Marítim, el castell de 7 els hi va donar bones sensacions i van seguir rodant estructures, canalla i pinya a l’espera de poder fer un salt qualitatiu en les pròximes diades, amb intenció d’arribar a Sant Joan amb uns bons registres en cartera.

Sant Jordi al Mercadal de Reus

Al cap de pocs minuts, a la ciutat de Reus els Xiquets de Reus es citaven a la primera diada que feien a la Plaça Mercadal de la ciutat.

Com cada 23 d’Abril al vespre, els de la camisa avellana van aixecar els seus castells al mig de la plaça. A primera ronda van estrenar el primer 5de7 de la temporada i van acompanyar-lo del 4de7 a segona ronda.

Per tancar la diada, van descarregar el segon 3de8 de la temporada, castell que presentava canvis respecte al que van fer a la Diada d‘Inici de Temporada dels Xiquets de Tarragona a la plaça del Rei per sorpresa de les colles i del públic.

Van tancar la diada amb dos pilars de 5 i amb cinc pilars de 4, en què tots els segons es deien Jordi i Jordina, per tal de celebrar la Diada de Sant Jordi i Jordina.

Comentarios
Multimedia Diari