Castells desfolrats i els de deu pisos, protagonistes d’un Sant Fèlix prèmium

La Jove de Tarragona torna a la diada de la Festa Major de Vilafranca després d’actuar-hi per últim cop el 2014

30 agosto 2019 07:20 | Actualizado a 30 agosto 2019 07:26
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Temas:

Sant Fèlix sempre és sinònim d’exhibició castellera de gran nivell i enguany no serà menys. Vilafranca torna a ser l’escenari dels millors castells per part de les quatre colles protagonistes d’avui. La diada de la Festa Major de Vilafranca tanca el cartell aquest any amb els Castellers de Vilafranca, la Colla Vella Xiquets de Valls i la Colla Joves Xiquets de Valls. En aquesta edició, sumaria la Colla Jove Xiquets de Tarragona que tornen després de quatre anys, en el lloc dels Minyons de Terrassa.

Els rosats arriben a Sant Fèlix amb el seu millor estat de forma i la directa posada després d’ensenyar el seu potencial amb la bèstia indomable pel Catllar i l’Arboç.

Avui els del Portal Nou volen reivindicar la pole position amb els coneguts castells prèmium que inclourien els de deu pisos i els desfolrats. Els rosats volen estrenar el 4de9sf com a principal objectiu acompanyat de la bèstia o el 4de9fp. També els agradaria fer el salt amb el 3de10fm, castell que no completen des de la Santa Úrsula del 2016. Tot i tenir alguns dubtes, té molts números.

Els vilafranquins podrien fer una de les millors diades de festa major quasi igualant la del 2017. Enguany apostarien pel 4de9sf coma màxim castell, estructura que no fan des del 2016, en comptes del 2de8sf. Tot i així, l’objectiu principal és descarregar el tres emmanillat després de coronar-lo dos cops enguany, castell que els servirà per aplanar el camí a les estrenes que vindran en les següents rondes. El 3de9fp marca de la casa també té moltes opcions que els verds el provin a plaça. L’espadat emmanillat podria veure la llum en funció de la diada.

La Joves porta un rodatge de castells de nou admirable aquesta temporada acompanyada de l’estrena del pd8fm.

Els d’en Gassó es presenten avui a Vilafranca amb un ventall molt ambiciós. Els d’en Francesc Ramón porten en cartera el 2de8sf, castell que ja l’han assolit a l’assaig en diverses ocasions i diferents alineacions. D’igual manera passa amb el 5de9f que també entra dins de les seves intencions. La ronda de pilars buscaran revalidar el pd8fm després de recuperar-lo a Igualada. Els vermells podrien sorprendre en la tercera ronda amb el castell total o algun castell de nou amb el pilar.

El retorn de la Jove de Tarragona a Vilafranca després de venir el 2014, augura castells de gran nivell pels liles aprofitant l’embranzida de Sant Magí amb el 5de9f. Tot i l’entrebanc amb la supercatedral al Catllar, els del Cós del bou busquen recuperar-la avui a Vilafranca.

A partir d’aquí, els tarragonins porten en cartera avui per Sant Fèlix el tres emmanillat, el 4de9fp i el pd8fm. Un ampli ventall de castells que conformen els màxims assolits per la formació. Un fet que podrien suposar completar la millor actuació de la temporada i una de les millors del seu historial.

Comentarios
Multimedia Diari