Cau amb 13 detinguts la banda de tràfic d'armes vincluada amb el tarragoní Alejandro Cao de Benós

Els detinguts adquirien a l'estranger armes de foc detonadores que no compleixen els estàndards europeus

19 mayo 2017 19:02 | Actualizado a 21 mayo 2017 17:34
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Temas:

La Guàrdia Civil ha desarticulat una organització dedicada al tràfic d'armes en una operació a catorze províncies amb tretze detinguts, entre ells Alejandro Cao de Benós, a Tarragona, un espanyol que exerceix com a representant no oficial de Corea del Nord a Espanya que després va quedar en llibertat.

Les investigacions han estat dirigides pel Jutjat d'Instrucció número 3 de Totana (Múrcia), que ha decretat presó preventiva per als dos principals membres de la banda i mesures cautelars per a la resta.

Els agents han confiscat més de 120 armes de foc i vuit mil cartutxos de diferents calibres, plaques i insígnies policials, entre d'altres efectes, i han descobert que l'organització utilitzava internet com a principal plataforma per adquirir i vendre les armes, informa la Direcció General de la Guàrdia Civil.

Els detinguts adquirien a l'estranger armes de foc detonadores que no compleixen els estàndards europeus de seguretat, que posteriorment manipulaven per poder dotar-les de la capacitat de disparar i efectuar foc real.

Aquestes detencions s'han dut a terme en el marc de l'operació Vulpes en què ha estat desmantellada aquesta banda dedicada a l'adquisició i venda d'armes de foc i detinguts els seus integrants als quals se'ls imputen delictes de tinença il·lícita i dipòsit d'armes i munició i tràfic de drogues.

La Guàrdia Civil recorda que aquestes armes detonadores transformades estan prohibides en ser el resultat de la modificació de les seves característiques essencials de fabricació, pel que la seva tinença i comerç estan penats.

El capitost de l'organització residia a Múrcia i introduïa il·legalment les armes a Espanya en paquets postals i en no estar registrades en les bases de dades nacionals podien ser desviades al mercat negre.

La resta dels detinguts són compradors d'aquestes armes prohibides, alguns dels quals al seu torn es dedicaven a traficar amb elles.

A diversos arrestats, a més de les armes referides, se'ls han intervingut d'altres també prohibides com bolígrafs-pistola, pistoles elèctriques tipus làser i altres del sistema flobert que posseïen il·legalment sense les llicències necessàries.

També han estat desarticulats dos tallers clandestins en els quals convertien les armes detonadores en armes de foc.

Durant el registre de l'habitatge d'un dels detinguts resident a la localitat de Santa Perpètua de Mogoda (Vallès Occidental) s'ha trobat una plantació interior de marihuana i han confiscat vint plantes, així com els materials i estris per al seu cultiu.

La Guàrdia Civil ha advertit que l'adquisició de les armes detonadores amb la finalitat de transformar-les per fer foc real es troba en auge en l'àmbit internacional a causa del seu baix preu, que per a la seva adquisició no és necessari permís o llicència i que la seva modificació en fàcil.

Aquestes circumstàncies fan que les armes siguin adquirides tant per petits delinqüents com per grups de crim organitzat i terroristes.

L'operació Vulpes es va iniciar l'any passat en ser detectades compres d'armes detonadores a l'estranger per ciutadans espanyols i va culminar dimarts passat amb la realització de catorze registres.

Han confiscat 120 armes curtes entre pistoles i revòlvers, tres més artesanals, quatre tipus Taser, set silenciadors, vuit mil cartutxos, pólvora, peces i accessoris, eines i manuals per manipular i fabricar armament, documentació, ordinadors i plaques i insígnies policials.

L'operació ha estat portada a terme pel Servei d'Informació de la Guàrdia Civil amb el suport de les comandàncies d'aquest Cos a Albacete, Múrcia, Alacant, Almeria, Còrdova, Madrid, Barcelona, Tarragona, Osca, Màlaga, la Corunya, Lleó, Biscaia i Saragossa.

Comentarios
Multimedia Diari