Cau un edifici modernista al mig del nucli de l’Argilaga

De propietat privada, antigament havia acollit les escoles i és una de les tres edificacions d’aquest estil que hi ha en aquesta pedania

21 agosto 2018 08:35 | Actualizado a 21 agosto 2018 08:37
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

L’edifici modernista situat a la plaça Domingo de l’Argilaga (la Secuita) va acabar de desplomar-se diumenge al vespre. Es tracta d’un immoble que havia acollit les escoles i que està protegit, segons el catàleg municipal, apuntava al Diari l’alcalde, Eudald Roca.

Fa tres mesos es va ensorrar una part. Però el seu mal estat i possiblement les pluges dels darrers dies va fer que caigués a les onze de la nit de diumenge. Els bombers van determinar que havia caigut el sostre i les columnes de la cantonada havien quedat a la vista, però no hi havia perill per als veïns. Van afegir que una empresa especialitzada s’havia de fer càrrec de la reparació perquè hi ha una columna ornamental situada en un lateral que pot caure. També té unes filigranes modernistes a la façana.

El mateix diumenge, l’Ajuntament va tancar la zona. Eudald Roca apuntava que l’immoble és de propietat particular i l’amo, que viu al País de Gal·les, té diversos expedients sancionadors. L’Ajuntament parla només amb els seus advocats. Fa uns dos mesos, el consistori va llençar una proposta perquè el propietari fes una cessió gratuïta, «però no hem tingut cap resposta».

L’Ajuntament ha contractat, de forma subsidiària, una empresa especialitzada perquè avui al matí comenci la consolidació de l’immoble. Haurà de treure els ornaments que hi ha a l’interior. També s’ha encarregat a un arquitecte perquè redacti un projecte de restauració de la façana.

Comentarios
Multimedia Diari