Este sitio web puede utilizar algunas "cookies" para mejorar su experiencia de navegación. Por favor, antes de continuar en nuestro sitio web, le recomendamos que lea la política de cookies.

Cel Net critica la falta d'informació de l'abocament químic d'Alcover

La Plataforma Cel Net exigeix que es revisin els protocols de comunicació del Plaseqcat, ja que no s'ha d'"esperar que siguin els propis habitants" els que "puguin descobrir les incidències i deduir com actuar"

Diari de Tarragona

Whatsapp
Imagen del incidente en la misma zona de calderas de hace siete años. En esta ocasión no hay heridos. FOTO: DT

Imagen del incidente en la misma zona de calderas de hace siete años. En esta ocasión no hay heridos. FOTO: DT

La plataforma Cel Net ha criticat la falta d'informació a la població per l'abocament químic sofert aquesta matinada per l'empresa CATOR a Alcover (Alt Camp), que ha activat el pla per emergència química de Protecció Civil.

Segons informa Cel Net, ahir a la nit les poblacions de Vilallonga del Camp, el Morell i la Pobla de Mafumet (Tarragonès) es van veure afectades per un episodi d'una pudor irritant que arribava a causar molèsties a la gola i tos.

Malgrat això, la població no va ser alertada ni informada del que estava succeint i després de diverses trucades al 112, alguns van saber de l'incident i de la recomanació de tancar portes, finestres i sistemes de ventilació.

Unes hores més tard, Protecció Civil informava mitjançant un comunicat que es tractava d'una fuga d'una barreja de productes inflamables (òxid de fenil i difenil) a la sala de calderes de l'empresa de tractament d'olis CATOR d'Alcover.

Davant d'aquest fet, la Plataforma Cel Net exigeix que es revisin els protocols de comunicació del Plaseqcat, ja que no s'ha d'"esperar que siguin els propis habitants" els que "puguin descobrir les incidències i deduir com actuar".

També requereixen CATOR a explicar els fets ocorreguts de manera pública, a l'hora que demanen informació pels recurrents episodis de males olors que origina la mateixa empresa.

Finalment, recorden a la Generalitat la urgència d'executar un pla de control integral de la qualitat de l'aire al Camp de Tarragona. 

Temas

Comentarios

Lea También