Celebrar les festes de Sant Maties per les xarxes socials

Reportatge. L’Ofici Solemne es va celebrar ahir amb un terç de l’aforament i a la tarda va tenir lloc el concert de Leitmotiv

17 mayo 2020 07:20 | Actualizado a 17 mayo 2020 08:00
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Montblanc celebra aquest cap de setmana les festes de Sant Maties d’una manera diferent: a través de les xarxes socials. I és que degut a la crisi sanitària per la Covid-19 els actes es fan a través de diferents plataformes virtuals. Ahir al matí, va tenir lloc l’Ofici Solemne en Honor a Sant Maties, a l’Església de Santa Maria.

La celebració es podia seguir per via telemàtica i per Ràdio Montblanc, però també s’hi va poder assistir presencialment. Com va anunciar la Parròquia de Santa Maria, tan sols hi havia capacitat per un terç dels assistents, amb les distàncies establertes, fent ús de mascaretes i combregant a la mà. Els bancs estaven marcats, i els que es quedaven sense lloc per seure havien de marxar. En sortir de l’Ofici hi va haver la tronada de les festes.

A les set de la tarda, des del Facebook Live de l’Ajuntament de Montblanc, va tenir lloc el concert amb el grup de la Conca de Barberà Leitmotiv retransmès en directe des d’un lloc emblemàtic de Montblanc que no es va desvetllar ja que es feia a porta tancada.

Els comentaris dels montblanquins a través de Youtube eren variats i recolzaven la iniciativa des de casa i agraien als músics i a l’Ajuntament per a fer’ho possible: «Ens heu alegrat la tarda. Felicitats».

Durant tot el dia, el Museu Comarcal de la Conca de Barberà va desenvolupar una exposició pública per commemorar el Dia Internacional dels Museus. Als aparadors de les botigues de la vila, el vestíbul del Casal dels Josa i l’entrada del Centre d’Interpretació de l’Art Rupestre, es van convertir en els ambaixadors de la col·lecció de la institució. Com si fossin les seves vitrines van mostrar, a clients i vianants, fotografies d’una quarantena de peces del fons del museu. L’exposició també es pot veure al web del Museu Comarcal de la Conca.

25a Trobada de Gegants

Avui, durant tot el dia, a les xarxes socials de Els Amics dels Gegants, es durà a terme la 25a Trobada de Gegants Confinats.

«Hagués estat la nostra festa de cloenda del 25è aniversari i estava previst una trobada gegantera de colles d’arreu de Catalunya, país valencià i Navarra però no ha estat possible, explica el president dels Amics dels Gegants de Montblanc, Ivan Besora. Afegeix que «hem preparat una proposta diferent i omplirà de contingut casteller les xarxes socials».

Per les festes de Sant Maties, els Amics dels Gegants havien de comptar amb la visita de AGRUCA-Agrupación Aserriceña de San Jose, que aproparia fins a la Vila de Montblanc l’essència de les costums i tradicions de Costa Rica, amb els seus gegants, grup de dansa tradicional i l’orquestra la Cimarrona. Del 8 al 21 de maig, havien de gaudir de la seva presència amb aquesta primera part de l’agermanament a Montblanc. «Vam agafar el compromís que a les festes de Sant Maties de l’any vinent acollirem aquesta colla de Costa Rica i a l’agost del 2022 viatjarem allà», conclou.

Comentarios
Multimedia Diari