Centenars de persones reclamen llibertat pels 'presos polítics' a Tarragona

La mobilització ha estat convocada per ANC i Òmnium

16 noviembre 2017 19:42 | Actualizado a 16 noviembre 2017 20:23
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Centenars de persones han reclamat aquest vespre l'alliberament dels "presos polítics" a la Plaça de la Font de Tarragona. La mobilització ha estat convocada per l'Assemblea Nacional Catalana (ANC) conjuntament amb Òmnium Cultural, a un mes després de l'empresonament de Jordi Sànchez i Jordi Cuixart

Els manifestants han aixecat diferents pancartes i cartells on demanaven "Llibertat presos polítics". Tot seguit han encès espelmes i han desplegat un gran llaç groc gegant en record als presos davant l'Ajuntament de Tarragona. Tots aquells que ho han volgut, també han pogut escriure missatges per recordar els Jordis. El consistori ha volgut sumar-se a l'acte il·luminat la façana de color groc en memòria dels empresonats. 

En l'acte han intervingut el president de l'ANC Tarragona, Xavier Gómez, la coordinadora d'Òmnium Tarragona, Rosa Maria Codines i finalment el professor d'història Tomàs Biosca ha llegit el manifest unitari. 

 

 

Les dues entitats sobiranistes han convocat concentracions arreu de Catalunya després que el passat 16 d'octubre Sànchez i Cuixart ingressessin a la presó de Soto del Real per un delicte de sedició.

Milers de persones s'han concentrat també a la plaça Sant Jaume de Barcelona, on l'actriu Agnès Busquets ha llegit un manifest per exigir la llibertat 'dels jordis' i els exconsellers presos, entre cartells en els quals es llegia "Llibertat presos polítics".

A la mobilització de Barcelona han acudit el vicepresident de l'ANC, Agustí Alcoberro, i el vicepresident d'Òmnium Cultural, Marcel Mauri, que han realitzat sengles parlaments, a més del líder d'ERC a l'Ajuntament de Barcelona, Alfred Bosch.

El manifest llegit per Busquets emplaça els catalans a governar-se "lliurement a partir de la mateixa nit del 21 de desembre", data en la qual estan convocades eleccions autonòmiques a Catalunya.

"L'Estat espanyol s'ha mostrat tal com és: un règim autoritari ancorat en un passat ranci i decadent, amb una administració de justícia sense garanties", ha continuat Busquets, que també ha demanat respecte per a les institucions catalanes.

El portaveu d'Òmnium Cultural, Marcel Mauri, ha afirmat que el 21D ompliran "les urnes de llibertat i justícia perquè el sobiranisme sempre juga totes les partides de la democràcia", i ha advertit que "no oblidaran" les càrregues policials de l'1-O, ni l'empresonament de Sànchez, Cuixart i els consellers cessats.

De la seva banda, el vicepresident de l'ANC, Agustí Alcoverro, ha afirmat que el 21D aniran a votar "a les llistes independentistes per augmentar la majoria" de persones favorables a la independència, i ha considerat que el càstig és més gran en estar els presos a més de 600 quilòmetres de les seves famílies.

Els manifestants han corejat consignes a favor del president de la Generalitat cessat, Carles Puigemont, i de la "república catalana", així com "Puigdemont el nostre president" i "som república".

També han cridat "fora els 'ocupes' de 'Palau'", en protesta per l'aplicació de l'article 155 de la Constitució a Catalunya, a més de "fora, fora, fora la bandera espanyola" i han cantat "Els segadors".

Els parlaments han anat acompanyats d'una acció simbòlica en la qual han encès unes barres de llum i han format un llaç al centre de la plaça Sant Jaume com a mostra de solidaritat amb Sànchez, Cuixart i els consellers cessats.

Comentarios
Multimedia Diari