Cevipe comparteix experiències cooperativistes a l'Argentina

El Centre Vinícola del Penedès va ser un dels impulsors d´aquestes trobades quebusquen millorarla competitivitat

19 mayo 2017 22:19 | Actualizado a 22 mayo 2017 14:40
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Una delegació del Centre Vinícola del Penedès (Cevipe) encapçalada pel seu president, Xavier Farré, va participar al IV Foro Mundial de Cooperatives Vitivinícoles a les ciutats de Mendoza, San Juan, i San Rafael, a l’Argentina.

A les jornades també van participar altres cooperatives vitivinícoles i agroalimentàries de Brasil, Xile, França, Itàlia, Uruguai, Espanya i Argentina. En total va reunir més de 400 professionals vinculats d’una manera o altra al món cooperatiu.

Aquesta trobada internacional reuneix les cooperatives vitivinícoles més importants del món per tal d’aprofundir en el coneixement i la integració entre les cooperatives en l’àmbit internacional.

Quarta edició

En aquesta quarta edició, diferents personalitats del món cooperativista van posar en comú les seves experiències. Els eixos principals que es van tractar van ser: els canvis en la demanda, la competència i el comerç del vi a nivell mundial, les aliances internacionals, i els reptes de futur per a la propera dècada en vendes i posicionament del vi.

Precisament Cevipe va ser cofundador d’aquest Foro internacional per poder compartir experiències en l’àmbit mundial sobre sistemes productius, de comercialització i empresarials en el sector. Segons es va explicar, la propera edició del Foro Mundial de Cooperatives Vitivinícoles es farà l’any vinent a Catalunya.

La iniciativa de Cevipe va sorgir per innovar, per poder créixer en els seus processos, per millorar la tasca i rendibilitat que obtinguin els pagesos associats. Una manera de fer que ja era present en el naixement de la cooperativa vinícola fa vint-i-cinc anys quan es van unir cinc cooperatives agrícoles del Baix Penedès.

Va ser el 1985 quan es va crear la que era una cooperativa de segon grau «per facilitar els processos de d’innovació i modernització a més de reduir costos per la concentració del volum d’oferta inicialment al mercat del cava.

Segons recorda Cevipe, la unió havia de millorar el posicionament de les cooperatives per negociar els preus del vi i adquirir la dimensió que exigia la globalització dels mercats recentment incorporats a la Unió Europea». Avui representa unes 2.000 famílies que cultiven més de 5.500 hectàrees.

Comentarios
Multimedia Diari