CiU aspira a repetir la majoria absoluta a Móra d'Ebre i no es tanca a pactar

Anàlisi de la situació política al municipi

19 mayo 2017 22:46 | Actualizado a 22 mayo 2017 18:14
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Móra d’Ebre, capital del Ribera d’Ebre, és un dels pocs municipis on repeteixen candidatura les mateixes formacions que es van presentar el 2011: CiU, PSC, ERC i PP. Els partits de l’equip de govern, l’alcalde, Joan Piñol (CiU), i el popular Francisco Launes encapçalen de nou les seves llistes, mentre que els dos partits de l’oposició presenten nous caps de llista i cares noves als primers llocs de la candidatura. Cinta Agné per part d’ERC i l’actual regidora a l’oposició Dolors Gurrera pel PSC.

Piñol ofereix una llista continuista amb la majoria de regidors en els primers llocs. L’aspiració dels convergents és repetir l’actual majoria absoluta però el cap de llista no descarta establir pactes, com de fet ja va fer en l’actual mandat amb el PP.

CiU considera que ha fet una bona feina en aquests quatre anys, on destaca l’amortització de 3 milions de deute, accions per reforçar la capitalitat de la comarca, l’aposta per les noves tecnologies i per endreçar i millorar la trama urbana i els serveis. Entre les propostes del programa electoral destaca un nou CAP, la remodelació d’un tram pendent de l’avinguda Comarques Catalanes, de la façana fluvial, un museu dedicat a Julio Antonio, la subvenció del 50 per cent de la Seguretat Social per als nous contractes, un banc de pisos socials o un tècnic de serveis socials.

El PSC, que va governar amb ERC de 2003 a 2011, s’erigeix com una alternativa de govern, plantejament que també defensa ERC. Gurrera no vol parlar de pactes en aquest moments i presenta un programa on algunes de les propostes són compartides amb la resta de programes, per exemple la reforma de la façana fluvial i la millora de Comarques Catalanes. Altres propostes són un nou pavelló polivalent, un pla integral de millora del complex poliesportiu, construir un viver d’empreses i un programa d’incentius per a emprenedors i comerços, entre d’altres.

ERC aspira a millorar els resultats –va obtenir un únic regidor– i ho fa presentant una llista completament renovada i una proposta que incideix en la transparència, la proximitat i en posar l’interès del poble per damunt «de l’interès personal». Entre les propostes programàtiques destaca l’impuls del turisme amb la creació, d’entre altres, d’una fira o una oficina de turisme permanent, mancomunar serveis, ajuts als més desfavorits, plans d’ocupació i crear la figura del agent de desenvolupament local, entre d’altres.

El PP aspira a repetir representació i no es tanca a pactes. Una de les propostes destacades és crear un viver d’empreses, el nou CAP o recuperar l’edifici de l’antiga caserna de la Guàrdia Civil per a nous usos.

Comentarios
Multimedia Diari