CiU de Reus vol incrementar el turisme refermant l'aposta per la 'Marca Gaudí' i el modernisme

El candidat a la reelecció, Carles Pellicer, es compromet a impulsar el comerç de proximitat

19 mayo 2017 22:48 | Actualizado a 22 mayo 2017 18:12
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

El candidat de CiU a Reus i actual alcalde, Carles Pellicer, vol refermar el paper turístic i comercial de la ciutat realitzant una decidida aposta per potenciar la 'Marca Gaudí' i atreure nous visitants. En aquest sentit, l'alcaldable proposa que l'Agència de Promoció de Ciutat s'encarregui de coordinar de forma conjunta els esdeveniments turístics, comercials i culturals. D'entre les propostes concretes a nivell turístic, CiU planteja millorar l'accessibilitat al patrimoni modernista, il·luminar les façanes emblemàtiques, ampliar les opcions d'allotjament o per la creació de la línia 'Reus Gaudí & Shopping Bus' per portar turistes de Salou a visitar el Gaudí Centre i els eixos comercials.

La candidatura de CiU es planteja també la creació del Pla Integral de Turisme i Comerç de la ciutat, en base a un estudi encarregat a la URV. Els convergents volen també ampliar la presència de la ciutat a fires, impulsar el turisme accessible i reforçar les accions adreçades al turisme familiar i els nens.

La llista encapçalada per Carles Pellicer també vol seguir potenciant iniciatives dedicades a la promoció del Vermut de Reus, protegir el patrimoni comercial i industrial de la ciutat o crear rutes culturals d'artistes que han nascut o viscut a Reus o que tinguin obra d'interès a la ciutat.

Carles Pellicer aposta també per crear audioguies turístiques de Reus, i utilitzar la realitat augmentada i les noves tecnologies per a donar un millor servei als turistes i donar a conèixer la ciutat. La creació de la 'Reus Shopping Card', desenvolupar la Casa de les Roses, convertir Reus en "la ciutat de les flors" i reconstruir la torre de la Casa Navàs.

A nivell comercial, CiU es proposa potenciar el comerç tradicional de proximitat, remodelar el Mercat del Carrilet perquè inclogui l'estació d'autobusos, i promocionar i dinamitzar els mercats. La candidatura es compromet també a facilitar i simplificar les gestions administratives de les petites empreses, del comerç i de l'hostaleria.

Altres iniciatives són convertir Reus en un Centre Internacional de Comerç afavorint la promoció comercial de la ciutat a altres ciutats europees o cercar fórmules per compensar els comerciants afectats per una obra pública de llarga durada. A més, CiU vol facilitar la integració a les xarxes d'Internet i a les noves tecnologies als comerços, desenvolupar campanyes d'arranjament de comerços establint incentius per a la seva renovació o canvi d'orientació, o impulsar un model d'horari comercial consensuat "que sigui referent a tot Catalunya".

Comentarios
Multimedia Diari