Cia. Passabarret se'n va de gira amb el Circ Teatre Rosa Raluy

Dèlia Batet, David Sancho i Albert Vinyes formen part del primer espectacle, ‘Vekante’

26 octubre 2019 09:50 | Actualizado a 29 octubre 2019 13:35
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Temas:

Des d’aquest passat estiu, la saga del Circ Raluy té una nova proposta en ruta. Si bé fins al moment existien dos circs, el Circ Històric Raluy i el Circ Raluy Legacy, acaba de néixer un tercer, el Circ Teatre Rosa Raluy: una proposta més teatral, familiar i de contingut narratiu, a més dels números clàssics de circ amb acròbates, malabaristes i altres tècniques.

La companyia de Valls, Cia. Passabarret, acaba d’incorporar-se a aquest circ, dirigit per la pròpia Rosa Raluy, com a pallassos titulars. Dèlia Batet (Rita), David Sancho (Boca) i Albert Vinyes (Betu) formaran part del primer espectacle d’aquest nou circ, anomenat Vekante.

«Aquest proper 2020 celebrarem vint-i-cinc anys com a companyia», explica la Dèlia Batet, «i no creiem que hi hagi una millor manera de fer-ho que incorporant-nos a treballar en un circ dels de tota la vida, com és el cas del Raluy».

De fet, és la primera incursió al circ clàssic de Cia. Passabarret, molt més avesats a fer espectacles de carrer, com és el cas del Tandarica Circus, que ha estat setze temporades en cartell, o Josafat, l’adaptació de la novel·la modernista de Prudenci Bertrana amb què van guanyar l’any passat el Gran Premi BBVA Zirkòlika al millor espectacle de circ. «És pràcticament un somni assolit. Tot pallasso vol treballar en una carpa, que ve a ser el seu hàbitat natural, i no podem estar més agraïts amb el Circ Teatre Rosa Raluy per haver-nos escollit a nosaltres. És tot un premi», afegeix Batet.

La vela del Circ Teatre Rosa Raluy és una mica més petita que la del Circ Raluy. Té sis-centes localitats d’aforament, amb una pista elevada per facilitar la visió des de la grada, un fet que dóna sensació de proximitat entre públic i artistes. «Aquest nou circ és la suma del que he après i el que vull aportar. La suma de tot el que m’agrada del fantàstic món de les arts escèniques i, sobretot, és una cosa que neix amb la mateixa il·lusió amb què va néixer el Circ Raluy: una il·lusió compartida amb la meva família aportant esforç, idees i intuïcions», explicava Rosa Raluy.

Els vallencs es presenten en format trio, al costat d’Albert Vinyes, que ja va participar al Tandarica Circus de Cia. Passabarret. «El fons és clàssic, amb un pallasso blanc, august i contraugust», comenta David Sancho, «però en la forma no és tan clàssic. Som més gamberros, venim del carrer i sempre ens hem emmirallat amb pallassos poc convencionals com en Monti, Chacovachi o Jango Edwards. Té un punt més atrevit, però sense oblidar que busquem l’empatia d’un públic molt familiar».

Comentarios
Multimedia Diari