Cinc anys d'erotisme

La companyia Entrellaçats fa un lustre parlant de sexe als escenaris, una celebració que haurà d’esperar al 2021

04 mayo 2020 18:14 | Actualizado a 04 mayo 2020 19:29
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

«Expliquem històries de la vida quotidiana, que ens poden haver passat a tots i sempre hi ha alguna amb la qual la gent es pot sentir identificada», diu l’Anna Fortuny. Són petites historietes, aventures picants que parlen de sexe, amb naturalitat, delicadesa, des del respecte i amb tocs de comèdia que captiven el públic.

Són els Entrellaçats Cia. Arts Escèniques, que ara fa cinc anys, per Sant Jordi, començaven el seu recorregut a l’Ateneu de Cambrils. El passat mes d’abril era el moment de la festa, una celebració que han decidit ajornar fins a l’any vinent, quan bufaran les sis espelmes.

«Volíem celebrar-lo amb tota la gent que durant aquest temps ens ha donat suport, començant pel públic perquè sense ell no hi hauria espectacle», assenyala l’Anna, membre de la companyia des dels seus inicis.

No obstant això, el confinament no els ha impedit presentar un nou petit relat, que van gravar cadascú a casa seva i que es pot veure al YouTube (youtube.com/watch?v=a-lIHiVd3wU&t=10s).

Els Entrellaçats naixien el 2015 amb actors i actrius procedents d’altres companyies. Vuit intèrprets i una tècnica de so que són de Tarragona, Reus, Marcà, Sant Carles de la Ràpita i la Selva del Camp, localitat on assagen. Dos són els seus espectacles, creacions pròpies, Entrellençols i Sense Llençols.

La celebració de l'aniversari, que els va agafar en ple confinament, es farà el 2021. Mentrestant, però, han ofert al públic una nova història a les xarxes.

«Al començament, la majoria de textos eren de l’Òscar Solé, però amb el temps tots hem anat creant les històries», manifesta l’Anna. Relats eròtics que moltes vegades encara són tabú en aquest 2020. « És un tema que sorprèn», ressalta l’Anna.

«En certa manera nosaltres també tenim respecte per veure com es rebrà la posada en escena. I ens ha passat, als primers bolos, a Vimbodí, en una representació que es feia a la piscina, que hi havia una primera fila plena de gent gran que finalment van ser els que més van xalar i els que més van fer per interactuar. Per contra, alguns joves tenien reaccions de sorpresa. És curiós», explica. Així mateix, una altra anècdota la van viure a Sitges, per un carnaval, quan una parella els va felicitar per dir les coses pel seu nom.

Els Entrellaçats fan teatre de proximitat, sobretot perquè van començar en sales petites, auditoris, places, vinyes i cafès teatre, provocant els espectadors i fent pujar la temperatura per on passaven. Tot plegat amb el mínim attrezzo.

«El tema també et dona poder jugar amb aquesta proximitat», destaca l’Anna. De fet, sobretot durant els primers anys, al final de cada espectacle acostumaven a deixar una petita llibreta on rebre les propostes constructives del seu públic «i efectivament, la gent s’animava». 

Davant l’èxit del primer espectacle, Entrellençols, el 2018 van estrenar Sense Llençols, sota la direcció de Vicenç Cañón, una proposta que ja han vist més de 3.000 espectadors i que va ser guanyadora del VI Concurs de textos teatrals Rosa Florido 2019. La companyia no ha parat de créixer tant amb les històries, que ja arriben a una trentena, com en espais. «Hem actuat també a auditoris més grans com ara el Teatre Tarragona, a altres localitats de la província, a Barcelona i fins i tot a Madrid, al Centre Català», indica l’actriu.  

Els intèrprets no es volen encasellar i preparen noves sorpreses per a la tornada
 

Són cinc anys d’una companyia amb uns intèrprets units per la seva passió per l’escena a la qual dediquen esforços i il·lusió, compaginant horaris, feina i família. I tot i que no viuen professionalment del teatre, fugen del vocable amateur. «A vegades sembla que és menysprear les companyies i tots els actors i actrius que fa anys i anys que fan taules als escenaris i encara tenen aquesta etiqueta potser perquè no han fet una formació reglada».

Tot i la seva trajectòria, els Entrellaçats no es volen encasellar. De fet, abans que no arribés la Covid-19, estaven preparant sorpreses «noves i diferents» que per ara no pensen revelar i que s’hauran de descobrir en viu i en directe quan la situació ho permeti. «Tenim moltes ganes de trepitjar els escenaris. Això està claríssim», conclou l'actriu reusenca.

Comentarios
Multimedia Diari