Cinema, tallers de circ i creativitat al Parc de Nadal de Valls

Els més petits juguen i aprenen a fer diferents manualitats a l’escola Enxaneta de Valls. L’eix temàtic d’aquesta edició és el món del setè art

03 enero 2020 20:40 | Actualizado a 04 enero 2020 10:57
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

«Cada any venim i ens agrada molt fer els tallers de circ», deien il·lusionats Selma i Biel Cazorla, dos germans que participaven al Parc de Nadal de Valls. «Estem fent un pot per posar els colors però també he fet un punt de llibre de Harry Potter», explicava ahir la Selma. Un any més, centenars de nens i nenes participen al Parc de Nadal de Valls ubicat a l’escola Enxaneta.

Enguany s’hi han sumat noves activitats, en concret els tallers d’habilitats creatives manuals amb materials reutilitzables que, com a novetat en aquesta edició, ha tingut el cinema com a eix temàtic. Aquestes activitats es desenvolupen en dues veles i en el gimnàs de l’escola.

«És interessant el Parc de Nadal. Enguany hi ha karaoke. Està molt bé», assegurava Laia Martínez acompanyada de la seva amiga Claudia Adrian.

«Ara estem fent una caixa de crispetes i dibuixem elements del seguici de la Unió d’Anelles de la Flama», afirmaven les dues amigues. «El Parc de Nadal és molt xulo i divertit. Ja vam venir ahir i a la tarda tornaré», deia Laia Martínez, una altra vallenca que participava en una activitat del Parc de Nadal.

En total, s’han preparat onze tallers que, des de diferents perspectives, abordaran el món del cinema. Així, poden realitzar activitats tan diverses com fer un portallapis, varetes màgiques, creació d’un teatre d’ombres xineses, caixes de crispetes, porta-fotos, càmeres de fotos o zòotrops. Per altra banda, els nens i nenes també poden participar al joc de les pel·lícules, al karaoke de cançons de films infantils i al futbom (utilitzant bombolles gegants). Els més menuts troben un espai de joc lliure dedicat als infants fins als tres anys.

Els tallers circenses s’ubiquen a la vela de la companyia vallenca Passabarret, de més de 150 metres quadrats i amb dos espais diferenciats: un per a participants d’entre ú i cinc anys i l’altre apte per a totes les edats, on també hi tenen cabuda les famílies amb ganes d’experimentar sensacions diferents desafiant l’equilibri i la gravetat.

Una de les novetats del Parc de Nadal de Valls és un espai per als nens de zero a tres anys, on poden experimentar els més petits amb famílies.

Material reciclat

Per la seva part, una de les corrdinadores de les activitats del Parc de Nadal, Inma Piñas, detacava que «totes les activitats es fan amb material reutilitzat. Al novembre ja comencem a fer la recollida per les escoles i això ja està consolidat».

Un altre dels objectius de l’edició d’enguany del Parc de Nadal és donar visibilitat a les entitats de la ciutat. «Moltes associacions participen en els diferents tallers, i les famílies i nens poden conèixer el que fan», remarcava Piñas.

Avui, últim dia del Parc de Nadal, estarà obert de dos quarts d’onze del matí fins a dos quarts de dues, i a la tarda de les cinc fins a les vuit.

Comentarios
Multimedia Diari