Classes d'anglès gratuïtes per a la canalla de les colles castelleres de Valls

És una iniciativa de l'empresari vallenc Manel Torreblanca que s'ha fet realitat a través de la Fundació Ciutat de Valls

19 mayo 2017 17:44 | Actualizado a 21 mayo 2017 15:30
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Els infants de la Colla Vella dels Xiquets de Valls i la Colla Joves Xiquets de Valls gaudiran a partir d’aquest curs de classes de reforç d’anglès gratuïtes gràcies a una nova línia de beques de la Fundació Ciutat de Valls que compta amb el patrocini econòmic de l’empresari vallenc Manel Torreblanca.

En total, són una cinquantena de nens i nenes d’entre 5 i 16 anys que aquest curs es veuran beneficiats per aquesta iniciativa que té com a objectiu potenciar la llengua anglesa, a més de visualitzar el paper de les colles més enllà del fet casteller. Les classes van començar el 4 d’octubre i s’estan realitzant als locals de les colles de dimarts a divendres de la mà del Centre d’Ensenyament d’Idiomes Ramon Solé, European College, que ha organitzat els participants en grups reduïts d’entre 3 i 8 alumnes. Segons Solé, s’està treballant en una formació integral en la qual es normalitzi l’ús de l’anglès com a llengua vehicular i es prepara als alumnes per als exàmens de Cambridge.

El curs finalitzarà el 21 de juny, però tal com ha destacat aquets migdia el vicepresident de la Fundació Ciutat de Valls, Jordi París, durant la presentació, aquesta nova línia de beques Família Torreblanca tindrà continuïtat en els propers anys.

Pel que fa a la iniciativa, que representa una inversió aproximada de 15.000 euros, sorgí de l’empresari vallenc Manel Torreblanca quan s’incorporà al Consell Consultiu Fundació Ciutat de Valls. «Sóc casteller i estic molt orgullós del model d’integració i esforç que representa aquest fet que es realitza de forma desinteressada», ha explicat Torreblanca, que és de la Joves. Davant d’aquest fet, l’empresari va decidir oferir aquests cursos d’anglès a la canalla a través de la Fundació Ciutat de Valls i així incloure també una oferta formativa a les colles.

Des de les dues colles vallenques s’ha valorat molt positivament el programa, qualificant-lo de «magnífic», mentre que des de l’Ajuntament, l’alcalde Albert Batet ha posat de relleu la implicació de Torreblanca amb la cultura vallenca i ha destacat el caràcter pioner de la iniciativa.

Comentarios
Multimedia Diari